Idėja – vienyti skirtingas tautas | KaunoDiena.lt

IDĖJA – VIENYTI SKIRTINGAS TAUTAS

Siekiant sustiprinti toleranciją tarp skirtingų diasporų, religijų ir bendruomenių, svarstomos tokio pobūdžio projektų idėjos, kurios galėtų būti įgyvendintos uostamiestyje. Būtent apie tai buvo kalbama Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko ir Pasaulio diasporų asamblėjos pirmininko, svečio iš JAV Leo Bardo susitikime.

Kol kas nenurodoma, kada ar kokie konkretūs projektai galėtų būti įgyvendinami, tačiau pasiūlytos bent keturios ar penkios dėmesio vertos idėjos.

"Pasaulio diasporų asamblėja visame pasaulyje jungia labai daug diasporų, kurios turi daug įvairių uždavinių, sumanymų, projektų. Kalbant apie Klaipėdą, kalba buvo apie tolerancijos tarp tautų, religijų, plėtojimą ir stiprinimą. Tuo pat metu buvo prisiminti tam tikri aspektai dėl dėmesio Holokausto klausimams", – teigė meras.

Pagrindinis projektų uždavinys – vienyti ir stiprinti skirtingas tautas.

Pagrindinis projektų uždavinys – vienyti ir stiprinti skirtingas tautas.

"Buvo įvairių sumanymų, siūlymų. Sutarėme kol kas apie tai garsiai nekalbėti. Bet tai būtų projektai, kurie skatintų bendradarbiavimą tarp skirtingų diasporų skirtingose pasaulio šalyse, apie tam tikrą diasporų susitelkimą viename mieste. Jie domisi Klaipėda kaip daugiataučių kultūrų miestu, kuris, jų manymu, tikrai galėtų būti vienu tokių, kur tokio pobūdžio projektai galėtų būti įgyvendinami. Gavau bent keturias ar penkias idėjas, kurioms įvertinti pirmiausia reikalinga tam tikra specialistų konsultacija", – pabrėžė meras.

Miesto vadovas užsiminė, jog veikiausiai būtų svarstoma apie naujų muziejų, memorialinių vietų įkūrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pastebejimas

Gerb.mere,pasaugok save!Nebekaip atrodai-susenes,pervarges!Laikas ir savimi pasirupinti!O gal man tik taip rodosi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS