Informacija klaipėdiečiams: pasitikrinkite atliekų konteinerių numerius | KaunoDiena.lt

INFORMACIJA KLAIPĖDIEČIAMS: PASITIKRINKITE ATLIEKŲ KONTEINERIŲ NUMERIUS

  • 2

2019 metais Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) Klaipėdos miesto individualių namų savininkams išdalijo virš 2 600 konteinerių žaliosioms ir biologiškai skaidžioms maisto (vaisių, daržovių) atliekoms surinkti. Kiekvienas konteineris turi lipduką su identifikacijos numeriu. Taip pat ir kiti klaipėdiečių naudojami konteineriai – buitinių atliekų ir antrinių žaliavų – turi tokius identifikacijos numerius.

Konteineriai yra priskirti konkrečiam savininkui, todėl KRATC prašo individualių namų savininkų įrašyti identifikacijos numerius KRATC savitarnos svetainėje https://mano.kratc.lt, kur, įvedus numerius ir jiems sutapus su mūsų duomenų bazėje esančiais numeriais, matysite, kada buvo ištuštinti arba dėl kokios priežasties neištuštinti jūsų konteineriai.

Kadangi KRATC siekia vis tikslesnės atliekų surinkimo tvarkos ir apskaitos, šie duomenys yra labai svarbūs ir ateityje gali turėti įtakos Klaipėdos gyventojų mokamiems mokesčiams už atliekų surinkimą bei sutvarkymą. Taip pat svarbu, kad visi klaipėdiečiai naudotųsi visomis rūšiavimo priemonėmis. Tai, kas išmetama į antrinių žaliavų konteinerius, neįskaičiuojama į vietinę rinkliavą. Kuo daugiau išrūšiuojame – tuo mažesni gali būti mokesčiai už atliekų tvarkymą.

Pageidaujantys gauti žaliųjų atliekų surinkimo ar kitos paskirties (buitinių atliekų, antrinių žaliavų rūšiavimo, kompostavimo) konteinerį, turi kreiptis tel. (8 46) 39 07 81 arba elektroniniu paštu violeta.zubaite@kratc.lt. Konteinerius galima užsisakyti ir KRATC savitarnos svetainėje https://mano.kratc.lt.

Nuo šiol visi individualių namų savininkai gali nemokamai gauti ir žaliųjų atliekų surinkimo konteinerį, ir kompostinę.

Jeigu neturite galimybės pasinaudoti savitarnos paskyra, po kelių savaičių iš KRATC gausite laišką su priskirtų konteinerių lentele, kurią teks užpildyti ir atsiųsti violeta.zubaite@kratc.lt arba perduoti bet kurio KRATC padalinio darbuotojams, arba atsiųsti paštu adresu Liepų g. 15, Klaipėda.

Daugiabučių namų ir įmonių konteinerių identifikacijos numerių patikra kol kas neatliekama.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

šiukšlintojui

jei pildys Zubaitė, mokėsi brangiau.

Šiukšlintojas

Tegul Violeta Zubaite ir pildo ta lentelę. Mes pinigus mokam už išvežimą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS