Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu | KaunoDiena.lt

ĮSIUTINO ĮŽŪLUMAS: TAROMATĄ PAVERTĖ ŠIUKŠLYNU

Vienoje Klaipėdos rajone esančioje parduotuvėje veikiantis taromatas keisto piliečio pastangomis virto šiukšlynu. Net ir ne kartą viešai gėdintas gyventojas vis tiek velka šiukšles iš savo namų ir krauna į kelis kartus per dieną valomą taromatą.

Įsiutino įžūlumas

Kantrybė trūko ne tik parduotuvės administracijai, bet ir patiems bendruomenės nariams.

Žmones įsiutino nevalyvo veikėjo elgesys – šie pagrasino susirasti vietinį gyventoją ir parduotuvėje iškratytas jo šiukšles nuvežti į jo kiemą.

Iš pradžių parduotuvės personalas kantriai valė svetimas šiukšles.

Tačiau vaizdo kameroms užfiksavus automobilį ir jo savininką, kuris iš mašinos suvilko šiukšles į taromatą, parduotuvės administracija feisbuke viešai kreipėsi į šį pilietį.

„Taromatas nėra viešas šiukšlynas. Gerbkime ne tik save, bet ir kitus žmones. Pone, savo mašinos turinį, kurį suvertėte prie parduotuvės, galite atsiimti jums patogiu metu“, – į pilietį feisbuke kreipėsi parduotuvės administratorė Dovilė.

Taromatas nėra viešas šiukšlynas.

Pretenzijos – dėl nuotraukos

Moteris „Klaipėdai“ pasakojo, kad feisbuke buvo paviešinta ir šio piliečio automobilio nuotrauka. Tačiau prekybos tinklas sulaukė skundo dėl viešinamos nuotraukos.

Telefonu priekaištus prekybininkams reiškusi moteriškė veikiausiai nežinojo, kad asmuo, kuris užfiksuotas darantis nusikaltimą ar nusižengimą, negali tikėtis teisės į privatumą.

„Situacija kartojasi ne pirmą kartą. Ko mes tik nerandame taromate. Esame radę senų puodų, visokiausių kitų šiukšlių. Pastarąjį kartą atneštas ir paliktas šiukšlių maišas su senais batais, šliurėmis, cigarečių pakeliais ir buteliukais nuo degtinės“, – pasakojo parduotuvės administratorė.

Moteris patikino, kad taromatą personalas valo kelis kartus per dieną.

„Jei čia nebus švaru, žmonės nenorės užeiti. Juk skatinamas šiukšlių rūšiavimas. Kiekviename kieme mes jau visi turime šiukšlių konteinerius. Nežinau, kodėl jis nemeta šiukšlių į konteinerį, o veža čia“, – stebėjosi moteris.

Prišiukšlino ir prišlapino

Prekybininkė atkreipė dėmesį, kad paviešinus fotografiją su taromate rastomis šiukšlėmis dėl tokios situacijos pasipiktino ir bendruomenė.

„Mūsų pirkėjai tai ir yra mūsų bendruomenė. Mes irgi norime, kad mūsų klientai būtų patenkinti, kad užsuktų pas mus. O čia kažkas gali atsidaryti bagažinę ir iškratyti savo šiukšles. Suaugęs žmogus, gal 60-ies, ne jaunuolis koks. Jau visuomenė keičiasi, supranta, kad negražu padangas mėtyti pakelėse, šiukšles vežti į mišką“, – kalbėjo moteris.

Tačiau nedidelės parduotuvėlės personalas liko visai šokiruotas, kai rado taromato patalpą prišlapintą.

„Šlapinosi į šiukšlių dėžę. Ir kameros visa tai nufilmavo“, – šiurpo moteris.

Nevalyvo veikėjo paliktas šiukšles moterys turėjo išrūšiuoti. Prišlapintą patalpą taip pat teko plauti.

„Taromatai skirti ne tam, kad kažkas užsidirbtų, o tam, kad pakelėse nesimėtytų plastiko buteliai. Niekas net nežino, kad mes kamštelius nuo butelių turime nuimti ir išrūšiuoti. Mes viską rūšiuojame. Ir jo šliures teko išrūšiuoti“, – pasakojo parduotuvės administracija.

Už šlapinimąsi viešoje vietoje gali būti skirta bauda nuo 30 iki 140 eurų.

Piliečiui, atsikračiusiam šiukšlėmis viešoje vietoje, gali grėsti bauda iki 600 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Senukas

O ką gali pakomentuoti šiuo klausimu viešosios tvarkos skyrius,tai jų darbas baudą piešti piliečiui gali pajudinti užpakalius

Jadvyga

Oras atsils tuoj super mamytes prikakotu pampersu prines i taromatus.Tai ypac populiaru Dituvos sodu taromate.

Kur ta bauda?

Tai pagaliau vilkite su policijos pagalb1 tą chuliganą į teismą, skirkite baudą tuos 600. Tikrai praeis noras vilkti atliekas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS