Įstrigo Klaipėdos nakvynės namų padalinio remontas: bankrutuoja rangovas | KaunoDiena.lt

ĮSTRIGO KLAIPĖDOS NAKVYNĖS NAMŲ PADALINIO REMONTAS: BANKRUTUOJA RANGOVAS

Smarkiai vėluojantis Nakvynės namų padalinio Viršutinėje gatvėje remontas pareikalaus naujo rangovo. Darbus pradėjusi įmonė nepajėgė jų užbaigti.

2018-ųjų rugpjūtį prasidėjo kapitalinis Nakvynės namų remontas.

Atsinaujinusi įstaiga atverti duris turėjo praėjusį pavasarį. Tačiau Klaipėdos savivaldybės parinktas rangovas – bendrovė "Lyderio grupė" – pernai paprašė pratęsti terminą.

Iš pradžių iki liepos, tada – iki lapkričio, jau skaičiuojant ir delspinigius.

Mat, ruošiant kapitalinio remonto projektą, neįvertinta patalpų vėdinimo svarba – tik vėliau nuspręsta įrengti rekuperacinę sistemą.

Turime didelę problemą. Rangovas bankrutuoja.

Esą atsiradus papildomų aplinkybių darbai užsitęsė.

Tačiau, kaip tikino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas, statybas Viršutinėje gatvėje šiuo metu stabdo ne projekto korekcijos, bet kur kas rimtesni dalykai.

"Turime didelę problemą. Rangovas bankrutuoja. Reikės užfiksuoti nevykdomus darbus, kurių yra likę už maždaug 40 tūkst. eurų, ir greituoju būdu organizuoti naują mažos vertės pirkimą", – informavo V. Švedas.

Iš pradžių tikėtasi, kad rudenį rangovas užbaigs objektą, tačiau viskas vyko pagal blogiausią scenarijų.

"Ėmė mažėti darbuotojų, bet dar tempėme. Rengsime greitą konkursą apklausos būdu, tik reikia kuo greičiau įforminti likusius darbus", – aiškino pašnekovas.

Teismo sprendimas dėl bankroto bylos iškėlimo bendrovei „Lyderio grupė“ turėtų būti paskelbtas sausio pabaigoje. Esą iki Naujų metų buvo atleisti visi įmonės darbuotojai.

Neatliktų darbų vertė gali siekti 40 tūkst. eurų (keltuvo įrengimas, smulkūs laiptinės remonto darbai ir pan.)
.

Sąstingis: dėl užsitęsusių statybų dalis benamių žiemoja kur papuola. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Į šią sumą patenka apdaila ir keltuvo, kuris yra užsakytas, tačiau neapmokėtas, įrengimas. Esą visa tai padaryti neturėtų užtrukti nė mėnesio.

Už miesto biudžeto lėšas – beveik 675,8 tūkst. eurų – planuota atnaujinti įstaigos patalpas, įrengti neįgaliesiems naudotis skirtą liftą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vyriausiosios specialistės Inesos Gustaitienės, kaina padidėjo dėl užsakytų papildomų darbų – vėdinimo sistemos, pakeistų konstrukcinių sprendinių, signalizacijos, vaizdo stebėjimo kamerų.

Naujose patalpose benamiams numatyta apie 60–70 vietų.

Šiuo metu miesto bėdžiai glaudžiasi Šilutės plente esančiame Nakvynės namų padalinyje ir neseniai duris atvėrusiuose konteineriniuose nameliuose Dubysos gatvėje.

Tiek Nakvynės namų vadovybė, tiek šaltuoju metu neturintys kur gyventi asmenys su nekantrumu laukia darbų pabaigos.

GALERIJA

  • Sąstingis: dėl užsitęsusių statybų dalis benamių žiemoja kur papuola.
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Kaip savivaldybes darbuotojai pasirase sutarti su imone kuri po kazkiek laiko bankrutuoja ,tai blogai atlikto darbo pvz. bausti tokius ...

gyventoja

klaipedoje visur visi bankrotuoja pradeda statyti bankrotuoja pradeda renovacijos darbus butinai bankrotuoja cia tokia mada o kaip pinigus nurasysi visur vien bankrotas valdzia kalta klaipedos

Marksas

Tai kelių nedastatė ir bankrutavo, tai iš aikštės-skvero statybininkai dingo, dabar nakvynės namai,tai brangių projektų pripaišė, tai visokių vardų miestui pripirko?Kas ten juos konkursus :"organizavo ir juos parinko???kas toikas įmones samdė ir pasistorojo, kad būtent jos "teiktų paslaugas.?"Vietiniams"kontroliuojamiems tai neįmenama mįslė, nes jie čia pro rožinius akinius viską mato. Įdomu. ar yra kas gali jiems tuos akinius nuimt aaa?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS