Įvažiavimas į Neringą lapkričio 1–2 dienomis nekainuos | KaunoDiena.lt

ĮVAŽIAVIMAS Į NERINGĄ LAPKRIČIO 1–2 DIENOMIS NEKAINUOS

  • 7

Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis automobiliais vykstantiems į Neringą vietinės rinkliavos už įvažiavimą mokėti neteks.

Neringos savivaldybė taip pat praneša, kad nuo lapkričio 1-osios iki kitų metų balandžio 30 dienos transporto priemonėms galios mažesni įvažiavimo į Neringą dydžiai.

Skelbiama, kad dar labiau mažės lengviesiems automobiliams taikomas vietinės rinkliavos dydis – nuo 10 iki 5 eurų už įvažiavimą.

Minėtu periodu mažesnis vietinės rinkliavos dydis, siekiantis 15 eurų (vietoje 20) už įvažiavimą, bus taikomas automobiliams-gyvenamiesiems namams, automobiliams, tempiantiems gyvenamąjį namą, autobusui iki 30 vietų bei krovininiam automobiliui (bendroji masė iki 5,5 t). Daugiau nei per pus mažėja vietinės rinkliavos dydis, taikomas autobusui virš 30 vietų – nuo 70 iki 30 eurų.

Savivaldybė pažymi, kad vienkartine rinkliava už įvažiavimą į Neringą siekiama reguliuoti mechaninių transporto priemonių srautus, pakviečiant rinktis susisiekimo alternatyvas. Laikotarpiu, kuomet Neringa sulaukia didžiausių transporto priemonių srautų, taikomi didesni rinkliavos dydžiai, o kitais metų laikais – mažesni.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

oi ačiū geradėjai ačiū

vos ne kaip ,,ruso laikais" kuomet bet kada galėjaei važiuot kiaurai ir jokio mokesčio niekas neplėšdavo..:D

klaipėd

Na jei Neringiškiams rūpi tik pasipiningiauti ir negali važiuot kada nori, tai jau ir nebe reikia, randam ir kitur nuvažiuot, tegul toliau renka rinkliavas

Taip

Nera ka veikti ten. Tušti miesteliai "vietiniai gyventojai" namose jau:) O šiaip jo pradžiai atimti teise "vietiniams gyventojams" BE EILES keltis keltu. Pradžiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS