A. Jankevičiui už nuopelnus – miesto vėliava | KaunoDiena.lt

A. JANKEVIČIUI UŽ NUOPELNUS – MIESTO VĖLIAVA

  • 0

Uostamiesčio tarybos kolegija pritarė verslininko Augustino Jankevičiaus apdovanojimui, įteikiant jam miesto vėliavą už 2023 m. darbą Klaipėdai.

Miesto simbolis bus įteiktas iškilmingoje ceremonijoje Vasario 16-osios proga Atgimimo aikštėje. Šio verslininko dėka buvo restauruoti dujų fabriko pastatai – vieni vertingiausių Klaipėdos industrinio paveldo objektų.

Verslininkas A. Jankevičius ir paramos fondo „Augustus“ vadovas Arvydas Urbis yra vieni entuziastingiausių Klaipėdos paveldo puoselėtojų, kurių pastangomis buvusiame Klaipėdos dujų fabriko pastatų komplekse atgimė du išskirtiniai pastatai, o viename jų įkurtas istorinių automobilių muziejus.

Sunykusį kompleksą ėmėsi globoti miesto istorijai neabejingi piliečiai, negailėję asmeninių lėšų ir pastangų, tačiau susidūrė su įvairiausiais sunkumais.

Sunykusį kompleksą ėmėsi globoti miesto istorijai neabejingi piliečiai.

Įsigytas turtas buvo minimas tarp labiausiai apleistų ir labiausiai užterštų Lietuvos vietovių. Atlikus geologinius tyrimus paaiškėjo, kad dujų saugyklų pastatuose gruntas yra smarkiai užterštas nuodingomis medžiagomis.

Pastatų būklė prieš pradedant darbus buvo avarinė.

Tačiau tai nesutrukdė siekti svajonės atkurti išskirtinį miesto istorijos objektą.

Kilniam tikslui įgyvendinti buvo įkurtas labdaros ir paramos fondas, organizuojamos talkos, švietėjiški renginiai, miestiečiai ir svečiai kviečiami susipažinti su Klaipėdos industrinio paveldo istorija ir paveldosaugos entuziastų idėjomis.

Restauruoti pastatai priklauso regioninės reikšmės nekilnojamojo kultūros paveldo objektui – Klaipėdos dujų fabriko pastatų kompleksui.

Restauruojant du buvusios dujų saugyklos pastatus buvo išsaugotos visos vertingosios savybės.

Šiandien teritorija atgimsta kaip kultūros ir komercijos erdvė. Ten įkurta istorinių automobilių ekspozicija, planuojamos restauracijos dirbtuvės, senųjų kariljono varpų instaliacija.

Už šiuos nuopelnus iškilmingoje ceremonijoje Vasario 16-osios proga verslininkui A. Jankevičiui bus įteikta miesto vėliava.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS