Jūros šventė – išbandymas tarnyboms | KaunoDiena.lt

JŪROS ŠVENTĖ – IŠBANDYMAS TARNYBOMS

Kitą savaitę uostamiestyje startuos jubiliejinė Jūros šventė, į Klaipėdą priviliosianti tūkstančius turistų. Masiniai, kelias dienas truksiantys renginiai pareikalaus įtemptesnio transportininkų, komunalininkų, policijos pareigūnų, viešosios tvarkos ir kitų specialistų darbo.

Trečiadienį atsakingos institucijos sprendė klausimus, susijusius su pasiruošimu liepos 26–28 d. vyksiančiai Jūros šventei.

Tartasi, kaip bus organizuojamas eismas, kaip keisis viešojo transporto maršrutai, kada bus laistomos gatvės, kiek greitosios medicinos pagalbos ekipažų budės ir kitos svarbios detalės.

Pirmąją pagalbą Jūros šventės metu parūpins ir tris medicininius punktus mieste įkurdins Klaipėdos maltiečiai.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža atkreipė dėmesį, kad vykstant renginiams lauko kavinių veiklos zonose turėtų būti sudarytos sąlygos viešojo maitinimo įstaigų lankytojams nusiplauti rankas po tekančiu vandeniu bei, esant karštiems orams, nemokamai atsigaivinti geriamuoju vandeniu.

„Šis klausimas jau ne pirmus metus vis nukeliamas. Geriamojo vandens stygius jaučiasi ir įvairiuose maisto tvarkymo subjektuose, jo tikrai trūksta, gauname pranešimų, kad pasisemia iš šalia esančios upės“, – teigė A. Bauža.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovas Romandas Žiubrys aiškino, kad prie kiekvienos laikinų tualetų grupės bus įrengtos talpyklos su vandeniu, o prekybininkai informuoti turėti geriamojo vandens. Tačiau galimybės dalyti jį nemokamai esą nėra. 

„Kažkada savivaldybės administracijos direktoriui rekomendavome įrengti geriamojo vandens fontanėlius mieste“, – siūlė R. Žiubrys.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, geriamojo vandens fontanėliai viešosiose erdvėse atsiras tik kitąmet.

„Šiemet pradėti projektavimo darbai, jau turime rangovą. Kitais metais centrinėje miesto dalyje, trijose vietose – Teatro aikštėje, Lietuvininkų aikštėje ir prie „Meridiano“ atsiras trys geriamojo vandens fontanėliai. O rankų plovimo įrangą, kaip ir kiekvienais metais, pastatysime prie biotualetų“, – nurodė I. Šakalienė.

Šventinį savaitgalį renginių netruks ne tik miesto gatvėse, bet ir ant vandens, todėl prižiūrėtojams teks akylai stebėti ir užtikrinti saugią laivybą Dangėje.

Dėl užsitęsusios Jono kalnelio rekonstrukcijos ir šiais metais šokantys bei dainuojantys fontanai aplenks šią erdvę. Fontanų programa „Kai stichijos susitinka...“ bus rodoma aikštėje prie „Neringos“ skulptūros Kulių Vartų gatvėje, netoli Senojo turgaus.

Programa bus kartojama kas pusvalandį nuo 22.30 iki 1 val. nakties.

Jūros šventės metu miesto autobusai kursuos ilgiau nei įprastai.

Pramogų šventės metu bus apstu. Viena įdomesnių atrakcijų, kuri nustebins šventės svečius, taps „Plasticiens Volants“ – dinamiškos Prancūzijos kūrėjų komandos parengtas spektaklis danguje.

Į Klaipėdą atvežamo spektaklio siužetas: nedidelis perlas ištrūksta iš savo kiauto ir palieka jį, kad pažintų povandeninį pasaulį. Anot organizatorių, kai kurių personažų dydžiai įspūdingi – pavyzdžiui, jūrų gyvatės ilgis siekia net 25 m.

Spektaklis bus rodomas du vakarus – liepos 26–27d. – Klaipėdos piliavietės aikštėje nuo 23 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

O

Kur stoves ROMANDO palapine ar bufetas:) turbut šalia jo draugo! Kaip sakant dalintys gera

Vietinė

Ruošiasi šventei - senamiestyje ant nutrupėjusio tinko uždažė grafičius , nesvarbu spalva, kokią turėjo tokia margino . Vaizdas dabar dar baisesnis nei su grafičiais. Pirmą kart šią vasarą mūsų 10kv.m. kiemelį pašlavė. Nors mokam už tvarkymą 3 kart savaitėje. Pažanga ! Tvarkomės !

Š

Nutiese toki taka kad nepavaikščiosi normaliai po parka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS