Jūros šventėje – naujovės | KaunoDiena.lt

JŪROS ŠVENTĖJE – NAUJOVĖS

Jūros šventė šiemet vyks kiek anksčiau, nei įprasta, tad pasirengimas jai vyksta labai sparčiai. Vakar visų tarnybų atstovai kalbėjo apie jau nuveiktus darbus, tartasi ir apie tai, ką būtina spėti nuveikti. Šiemet bus kelios svarbios naujienos, apie kurias derėtų žinoti visiems į šventę atvyksiantiems žmonėms.

Tilteliu nesinaudosime

Viena didžiausių naujienų klaipėdiečiams ir miesto svečiams ta, kad šiemet visas tris dienas nuo penktadienio iki sekmadienio į Kruizinių laivų terminalą nebus galima patekti per pasukamąjį tiltelį.

Šiemet nuspręsta, kad saugumo sumetimais tiltelis nebus sukinėjamas, žmonės turės apeiti piliavietę aplinkui per Priešpilio gatvę.

„Paprastai sukant tiltelį žmonės pradėdavo grūstis, kartais jie šokdavo ant tiltelio, jam dar nepasisukus į krantą. Yra buvę ir traumų, ir nepasitenkinimo. Be to, iš Pilies uosto ir į jį reikia plaukti laivams. Patirtis rodo, kad dėl incidentų ant tiltelio ar jo prieigose buvo nemenka grėsmė patirti finansinių nuostolių ir sužalojimų. Kad išvengtume visokių nemalonumų, šiemet nusprendėme, kad tiltelis nebus sukiojamas. Taip tikimės išvengti spūsčių. Šventės dalyvius raginame iškart eiti aplinkui, kur saugu ir yra pakankamai daug vietos“, – paaiškino Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Patvirtinti laikai dėl pasukamo tiltelio:

07 21 17-2 val.

07 22 17-2 val.

07 23 tiltelis nėra uždaromas

Veiks informacijos palapinė

Meras pažymėjo dar vieną naujovę, kurios reikalingumas buvo jaučiamas ir anksčiau, bet nebuvo įgyvendintas.

Pačiame šventės epicentre, geriausiai pasiekiamoje vietoje, prie paminklo „Arka“, šalia Biržos tilto, bus įrengta informacinė palapinė.

Užsukę į šią palapinę žmonės galės gauti atsakymus į rūpimus klausimus.

Į šią palapinę bus galima užeiti ir prireikus pagalbos, nes nenumatytų atvejų šventiniame šurmulyje atsitinka kasmet.

Ilgametė įvairių komunalinių tarnybų, policijos, priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, greitosios medicinos pagalbos stoties, „Klaipėdos paplūdimių“ administracijos patirtis leidžia tikėtis, kad šventė vyks sklandžiai, o visi galimi nesusipratimai bus greitai išspręsti.

Leidimuose – mašinų numeriai

Kasmet pasitaiko atvejų, kai piktnaudžiaujama leidimais įvažiuoti į šventės teritoriją.

Policijos atstovai prašė leidimus spausdinti su automobilių valstybiniais numeriais ir juos naudojančių asmenų telefonų numeriais.

Šįkart taip pasiruošti šventei nepavyks suspėti, bet viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ darbuotojai įsipareigojo ranka įrašyti šiuos duomenis ant suteikiamų leidimų.

Taip siekiama išvengti piktnaudžiavimo atvejų.

„Policija fiksuodavo leidimus, kuriuose nenurodytas automobilio valstybinis numeris. Būdavo akivaizdu, kad juo naudojosi žmonės, nesantys nei šventės organizatoriai, nei kokie kviestiniai svečiai“, – dalijosi žiniomis uostamiesčio meras.

Šiemet bus atsižvelgta į policijos pareigūnų pastebėjimą – jeigu šventės zonoje pastatomas kelio ženklas, draudžiantis įvažiuoti ar eiti, daugybė žmonių jų nepaiso.

Todėl šiųmetės Jūros šventės metu tokiose vietose bus įrengiamos ir fizinės užtvaros, kad neliktų abejonių, kad galima draudimą apeiti.

„Visos tarnybos ir dalyviai turi ilgametę patirtį, todėl tikimės, kad Jūros šventė praeis sklandžiai ir paliks geriausius įspūdžius“, – vylėsi A. Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Naujovė...

Naujovė būtų nemokama pvz gira ,kad mažiau gertu alaus, ar pigi žuvis - juk jūros šventė ! O dabar naujovė info palapinė,griuk negyvas nuo tokios "naujovės". Intelektu miesto elitas neapdovanotas...

O

Draugai Amerikiečiai

Ežerinis

Kas bus, kai moteriškėms atsibos pirkti kiniškus niekučius Jūros šv. mugėje? Arba tuos, atseit, tautodailininkų drožinukus ir kt. šlamštą? Kas bus, kai vyrai nebenorės nusismeigti alumi prie kokios nors palapinės ar apsinuodyti žirniais su pasmirdusiais lašiniais. Beliks tik vaikų šventė, kurie ateis pasižiūrėti į klounus, nusipirkti cukraus vatos ir kitokio nesveiko maisto. O naktį susirinks paaugliai pasiautėti koncerte. Bet kuo čia dėta Jūra ir Klaipėda? Tokią pramogą puikiausiai galima padaryti Trušeliuose, Kopūstuose ar Dumpiuose. .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS