Perspėja apie į butus besibeldžiančius nepažįstamuosius: paklibina ir durų rankenas | KaunoDiena.lt

PERSPĖJA APIE Į BUTUS BESIBELDŽIANČIUS NEPAŽĮSTAMUOSIUS: PAKLIBINA IR DURŲ RANKENAS

Klaipėdiečių ramybę drumsčia į butus besibeldžiantys nepažįstamieji. Taip nelaukti svečiai tikrina, ar namuose kas nors yra, o jeigu niekas neatsiliepia, paklibina ir durų rankeną. Šie keisti apsilankymai vyksta dienos metu Debreceno kvartale, keletas jų neseniai pasitaikė ir Šilutės plente.

„Facebook“ paskyroje „Debreceno“ anonimu norėjęs išlikti asmuo perspėjo kaimynus apie gresiantį pavojų.

„Saugokite laiptines nuo pašalinių, svetimų žmonių. Vaikšto įsilaužėliai. Gali „netyčia“ (neva apsirikę) skambinti į butus, kad patikrintų, ar yra butuose gyventojų. Renkasi paskutinius, viršutinius aukštus ir laužiasi dienos metu. Domofonų kodus jie žino“, – tikino gyventojas.

Kita klaipėdietė parašė, kad prieš porą savaičių viename Debreceno kvartalo daugiabutyje nepažįstama moteris žilais plaukais klibino buto duris. Dar kiti klaipėdiečiai tikino matę vyriškį.

„Dukra buvo namie, sakė, du kartus neva paštininku apsimetė, skambino į domofoną, čia prieš kokias keturias dienas“, – teigė viena miestietė.

Saugokite laiptines nuo pašalinių, svetimų žmonių. Vaikšto įsilaužėliai.

„Reikia vaizdo kamerų dėl saugumo, nes buvo ir pas mane įtartinas vyras atėjęs, skambino į duris, po to keistai ranka trankė. Jei ateitų elektros ar dujų tikrintojas, taip netrankytų. Vyras buvo neaukštas, plaukai – tamsūs, pliktelėjęs“, – trumpai svečio išvaizdą apibūdino dar viena gyventoja ir pridūrė, kad nepažįstamasis buvo panašus į romų tautybės pilietį.

Panašus incidentas praėjusią savaitę nutiko ir Šilutės plente esančiame daugiabutyje. Viena garbaus amžiaus moteris beldėsi į gyventojo duris, nespėjus atidaryti durų, viešnia ėmė leistis į apačią.

„Dar spėjau paklausti, ko čia atėjo. Pasakė, kad jos namuose nėra elektros, ir nuskubėjo link lauko durų. Ji tikrai ne kaimynė. Juk jeigu gyventų tame pačiame daugiabutyje, nebėgtų iš laiptinės, o ateitų normaliai pasikalbėti“, – pasakojo Šilutės pl. 34 namo gyventojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

O tai ką daryt?

Jeigu kažkas paskambina, paklibina, o kai ateini iki durų - tuščia, išgirsti tik nuvažiuojantį liftą. Ką daryt, juk negali visą dieną stovėt prie durų ir laukti, kol kas pasibalados?

Gerasis Ponas....//

O pas mus Debreceno g 72 trecioje laiptyneje senole Elvyra is 36 buto pastoviai istisus metus laiko laiptynes durys atidarytos. Pastoviai su ja problemos. Net iki nemaloniu zodziu.

Ramus

Jei durys rimtos ir uzrakintos giliai dzin kas kur vaiksto...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS