Kaip uostamiesčio darželiai sutiks laukiamiausias metų šventes? | KaunoDiena.lt

KAIP UOSTAMIESČIO DARŽELIAI SUTIKS LAUKIAMIAUSIAS METŲ ŠVENTES?

Uostamiesčio lopšeliuose-darželiuose jau nuspręsta, kaip mažieji šiemet sutiks laukiamiausias metų šventes. Į vienus darželius atvyks Kalėdų Senelis, paruošęs šventinę programą, o kitur vietoj jo vyks edukacijos ar kiti užsiėmimai.

Kaina – iki 10 eurų

Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Puriena“ galima rinktis iš trijų veiklos variantų.

Šio darželio direktorė Virginija Letukienė teigė, kad pirmoji alternatyva – užsiėmimas, pavyzdžiui, išėjimas su vaikučiais ir tėveliais į Lėlių teatrą, antroji – renginys, kai vienas tėvelių persirengtų Kalėdų Seneliu, trečioji – bendras renginys visiems.

Kalėdų Senelio kaina šiemet – didesnė. Veikiausiai dėl šios priežasties dalis tėvų labiau atsižvelgia į kitus pasiūlymus.

„Žinau, kad pabrango euru ar pusantro, palyginus su praėjusiais metais“, – pastebėjo V. Letukienė.

Pernai vienam vaikui Kalėdų Senelio pasirodymas kainavo 8 eurus, o šiemet siekia nuo 9 iki 10 eurų.

Kalėdos – kitaip

Klaipėdos lopšelio-darželio „Pumpurėlis“ direktorė Asta Levanienė pasakojo apie vieną naują pokytį.

„Anksčiau vienam vaikui tekdavo mokėti po kelis eurus už pasirodymą, o dabar, bent šiam paslaugos tiekėjui teks mokėti už valandą. Tad jeigu vaikų bus pilna grupė – kainuos pigiau, jeigu mažiau – brangiau. Tėvai sutiko. Kiekviena grupė mokės skirtingai, priklausys nuo dalyvaujančių vaikų skaičiaus. Kaina – apie 140 eurų grupei, tad jeigu grupėje 20 vaikų, kiekvienam po 7 eurus“, – pasakojo pašnekovė.

Nuo praėjusių metų kaina esą nepasikeitė.

Šiuolaikiniams vaikams nebeįdomios dovanos.

„Dar mažesnė, ypač jeigu visi vaikai ateis tą dieną į šventę. Šiaip dažniausiai pasveiksta dėl šventės ir tie, kurie buvo susirgę“, – šmaikštavo A. Levanienė.

Klaipėdos lopšelio-darželio „Giliukas“ direktorė Violeta Urbonienė pasakojo, kad šiame darželyje jau kelerius metus nebeateina Kalėdų Senelis.

„Mes darome šventes be Kalėdų Senelio. Vaikai pasimeta nuo dovanų gausos, nuo visko. Bus miražas, kad yra toks Senelis, bet vienose grupėse vyks vakaronės, kitose – šventinis rytmetis, per kurį vaikai žais, dainuos. Renkamės kitokias formas, norime išlipti iš rėmų, kolektyvinės sampratos. Grupės renkasi labai skirtingai. Vieni važiuoja į dirbtuvėles, kiti – į muziejų, ten būna visokių edukacijų, dar kiti važiuoja į Lėlių teatro spektaklį“, – pažymėjo V. Urbonienė.

Svarbiausia – džiaugsmas vaikui

Apie visa tai tariamasi ir su tėveliais, kadangi į Kalėdų šventę stengiamasi pažiūrėti kitu kampu – vartotojiškumą keisti į nuoširdumą.

„Labai svarbus bendradarbiavimas, vertybių apsprendimas. Ko mes norime iš šios šventės? Pagrindinis dalykas – suteikti vaikui džiaugsmą. Dar akcentavome, kad vaikui nereikėtų tiek daug meluoti apie Kalėdų Senelius. Be to, šiuolaikiniams vaikams nebeįdomios dovanos. Tad mes dėliojamės, kokių švenčių vaikams reikia. Kai „Gintarėlio“ skyriuje paskelbėme, kad nebus samdomi Seneliai, tėvai apsidžiaugė, kad nereikės papildomų išlaidų – pirkti papildomų dovanų, nes dovanas vaikai ir taip gauna namuose“, – sakė V. Urbonienė.

Keisti sampratą apie Kalėdas privertė ir COVID-19 pandemija, kuri, anot V. Urbonienės, parodė, kad šventes galime švęsti paprasčiau.

Anot jos, ir vaikai dabar kitokie. Nebėra tradicijos išmokti eilėraščius, fotografuotis sėdint ant Kalėdų Senelio kelių.

„Labai svarbu – tikslingumas ir švenčių vertybės, kaip bendruomenė nusprendžia, kas yra Kalėdos“, – akcentavo V. Urbonienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaip ir prieš metus, ir prieš penkis

Kyšininkė direktorė išsikvies pedofilų brigadą ir apiformins, kad tų vaikų močiutės dar ir už jų anūkų patratyjimą per analą susimokėtų. Grynais. Nes darželio sąskaita banke užšaldyta, priregustruoti narkomanų vaikai kodus nulaužė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS