Kalėdinio ir naujametinio uosto žavesys | KaunoDiena.lt

KALĖDINIO IR NAUJAMETINIO UOSTO ŽAVESYS

Kol klaipėdiečiai švenčia, uostas dirba nesustodamas, pamainomis.

Žmonės uoste budi

Nuostabiai gražu Klaipėdos uoste giedrą vakarą. Jis apšviestas daugybės šviesų, kurios sklinda ne tik nuo krantinių, bet ir iš laivų.

Šventės beveik neturi jokios įtakos uosto veiklai. Laivai į uostą plaukia taip pat, kaip kasdien. Žmonės uoste budi pasikeisdami. Ir uosto tarnybos dirba.

Tik šiemet ramiau, ne taip, kaip pernai, kai prieš Kalėdas siautė audra ir paplūdimyje atsidūrė laivas „Ocean Crown“. Ši istorija padarė įspūdį. Pagal ją žurnalistė Ramunė Bandzienė netgi išleido knygelę „Kalėdinė uosto istorija. Laivas paplūdimyje“.

Klaidžioja jūrinė dvasia

Gyvas gyvenimas prie kruizinių laivų terminalo.

Jį dar pagyvino žvejai su lempomis viltingai šviečiantys į gelmę ir viliojantys strimeles. Galbūt tikėdamiesi ir pirmųjų priekrantėje pasirodžiusių stintų.

Tingiai snaudžiai nedideli laiveliai kruizinių laivų terminalo prieigose ir prie piliavietės.

Nuostabiai apšviesta pati piliavietė ypač nuo Pilies gatvės ir Dangės upės.  

Kaip atvykus į didelius miestus įspūdį labiausiai daro netikėti apšvietimai, taip ir Klaipėda paslaptingesnė sutemose prie dirbtinės šviesos. Ypač žavinga Klaipėda tarpušventyje tarp Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų sutiktuvių. O ypač prie vandens, kai šviesios šokinėja nuo jo ar nuo ledo ir nardo tarp laivų.

Taip tarsi po Klaipėdą klaidžioja tikra kalėdinė ir naujametinė jūrinė dvasia.  

Verslui nėra švenčių

Sutemus iš žūklės grįžta ir Baltijos jūros žvejų laivai. Šiemet laimikiai nedžiugino. Jau kelintus metus iš eilės prieš metų pabaigos šventes nepavyksta sugauti bent kiek geresnio menkių laimikio. Niekas negali paaiškinti, kodėl jų taip staigiai sumažėjo. Prieš metų pabaigos šventes iš lietuviškų žuvų gelbėjo tik priekrantėje sugaunamos stintos.

Sutemus Klaipėdoje ypač aktyvūs keltai. Tradiciškai į Smiltynę kelia mažiukai keltai. Įspūdingai atrodo tarsi eglutė papuoštas iš Šiaurinio rago keliantis keltas.

Šviesomis spindi ir didieji DFDS keltai. Kaip tik vėlai vakare jie priima sunkvežimius ir išplaukia, kas į Švediją, kas į Vokietiją.

Uostas nemiega, uostas dirba. Tai gali pajusti ir todėl, kad jo prieigose netgi sutemus intensyviai zuja sunkvežimiai, krovinius į uostą gabena traukiniai.

GALERIJA

  • Kalėdinio ir naujametinio uosto žavesys
  • Kalėdinio ir naujametinio uosto žavesys
  • Kalėdinio ir naujametinio uosto žavesys
  • Kalėdinio ir naujametinio uosto žavesys
  • Kalėdinio ir naujametinio uosto žavesys
  • Kalėdinio ir naujametinio uosto žavesys
Vidmanto Matučio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Žaviuosi

Bet nuotraukos tai gražios

Strimeles ar stinas?

Šviečiantys į gelmę ir viliojantys strimeles.... Biškeli pasigilint reikėtų ką žvejoja tie žvejai.

Haha

Klaipedoje per naujus 2019 sniego nebuvo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS