Iš kapinių – rekordinis atliekų kiekis | KaunoDiena.lt

IŠ KAPINIŲ – REKORDINIS ATLIEKŲ KIEKIS

Tvarkdariams, prižiūrintiems miesto kapines, – pats darbymetis. Lėbartuose, kur palaidota beveik 48 tūkst. mirusiųjų, pastatyta daugiau nei 100 atliekų konteinerių, kuriuos per lapkričio šventes teko tuštinti kiekvieną dieną.

Teigiama, kad atliekų vežėjai praėjusią savaitę turėjo ypač daug darbo, nes spalio pabaigoje buvo šalnos ir ant kapų pasodintos gėlės nušalo.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vadovės Zinos Stankienės, visi rovė tas nušalusias gėles ir keitė kitomis. Spėjama, kad dėl šios priežasties atliekų ir galėjo būti daugiau nei įprasta.

„Tačiau žmonės apskritai tvarkėsi visą spalio mėnesį. Per metus iš kapinių yra išvežama maždaug 1,7 tūkst. tonų atliekų. Žiemos sezono metu jų išgabenama žymiai mažiau negu vasarą, kai kas mėnesį tenka atsikratyti iki 300 tonų šiukšlių“, – teigė Z.Stankienė.

Pasak Kapinių priežiūros skyriaus vedėjos, fiksuojami trys mėnesiai per metus, kai iš kapinių išgabenama daugiausia šiukšlių.

Be lapkričio, rekordinius atliekų kiekius iš kapinių reikia išvežti ir gegužės ar birželio mėnesiais, kai žmonės ruošiasi Motinos ar Tėvo dienai.

„Šiais metais išmokome praėjusių metų pamoką ir atliekų konteinerius per Vėlines vežėme kasdien, kad neapsikrautume šiukšlėmis per šventes. Žmonių srautas kapinėse yra labai didelis. Didžiausia problema yra ta, kad patys miestiečiai nerūšiuoja atliekų, nors ant konteinerių yra nurodyta visa reikalinga informacija“, – dėstė Z.Stankienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS