Kardeliai įplieskė nesantaiką | KaunoDiena.lt

KARDELIAI ĮPLIESKĖ NESANTAIKĄ

Gėlių pardavėjai rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių dieną, ir jos išvakarėse, atkakliai kovojo už klientus. Jie aktyviai pranešinėjo kontrolieriams apie įtartinus kolegas, kurie galėjo dirbti be leidimo.

Ketvirtadienio rytą pareigūnai vyko į Panevėžio gatvę. Buvo pranešta, kad prieš prekybos centrą nelegaliai prekiaujama kardeliais. Pardavėjas taip pat buvo pasistatęs žalią, trikampio formos stendą su užrašu  "Gėlės".

Pastarasis priminė tokį, kurį išneša kavinės ir jame nurodo, kokie dienos pietūs siūlomi.

Panašu, kad iš vakaro ne visi mokinukai buvo nupirkę gėlių savo mokytojoms. Prie ant šaligatvio kardeliais prekiaujančio vaikino nusidriekė eilė. Praeiviams jis jokių įtarimų nesukėlė.

Dėl gėlėmis prekiaujančio vaikino ketvirtadienio rytą Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai sulaukė net trijų pranešimų.

Kontrolieriams nuvykus, vaikino nebebuvo. Matyt, jau buvo pardavęs kardelius, nes didžioji prekyba vyko ryte. Nebuvo likę ir stendo.

Ar gatvės gėlių prekeiviai turi leidimus, kontrolieriai tikrino ir trečiadienį.

Tą dieną buvo nustatyti trys pažeidimai. Be savivaldybės išduoto leidimo gėlėmis prekiauta prie Senojo turgaus, pastato, kuriame anksčiau veikė "Vaivos" kino teatras, o dabar prekybos centras, taip pat Naujakiemio gatvėje.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, antruoju atveju situaciją reikėtų vertinti kiek kitaip. Prekeivis ten prekiavo privačioje – prekybos centro teritorijoje, tačiau nebuvo išsiėmęs leidimo, kuris privalomas.

"Nors ir prekiaujama privačioje teritorijoje, savivaldybės leidimas būtinas, tačiau už jį nereikia mokėti. Prekiaujantiesiems savivaldybės nustatytose vietose jis kainuoja", – teigė vedėjas.

Pažeidėjams gresia baudos. Jos siekia nuo 5 iki 28 eurų. Pirmą kartą gali užtekti susimokėti pusę minimalios baudos.

V.Valys spėjo, kad be leidimo dirbančius gėlių pardavėjus skundė konkurentai.

"Šiemet skambučių buvo tikrai nemažai. Anksčiau taip nesiskųsdavo. Žinoma, prekeiviai, kurie turi leidimą, sumokėjo už vietą. Jiems pikta, kad kažkas savivaliauja", – dėstė vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS