Karūnuota eglė – bibliotekos kiemelyje | KaunoDiena.lt

KARŪNUOTA EGLĖ – BIBLIOTEKOS KIEMELYJE

Penktadienio vakarą Klaipėdos I.Simonaitytės bibliotekos kiemelyje jau šeštą kartą įžiebtas kalėdinių eglių parkas.

Kurio iniciatoriai – uostamiesčio bendruomenės, savo kūrybiškumu stebinančios jau ne vienerius metus. Šįkart kiemą vainikavo – eglutė iš tūkstančių sagų, kurią puošia įspūdinga karūna.

I.Simonaitytės bibliotekos direktorės Lauros Juchnevič teigimu, kalėdinių eglučių parkas nušvinta jau šeštą kartą ir šįsyk tarp 45 eglučių viena – išties ypatinga.

„Pernai turėjome megztą eglutę, kuri šiemet demonstruojama L13 galerijoje, o šiemet klaipėdiečiai pateikė dar vieną siurprizą. Kiemelyje šį kartą turime eglę-karalienę – kalėdinę eglutę su karūna. Tai Paupių bendruomenės sukurta eglutė iš daugiau nei 114 tūkst. sagų, ji apie 3,5 m aukščio. Tad bandysime registruoti rekordą“, – kalbėjo L.Juchnevič.

Kiemelyje šį kartą turime eglę-karalienę – kalėdinę eglutę su karūna.

114 914 – tiek sagų surinko Klaipėdos Paupių bendruomenė ir iš jų suklijavo unikalią kalėdinę eglutę, ant kurios – iš sagų suformuotos snaigės.

Ši išskirtinė eglutė neabejotinai tapo kiemelio gražiausia puošmena.

Jai pagaminti sagas padovanojo patys paupiškiai, taip pat dalis jų socialinių tinklų dėka atkeliavo iš įvairių Lietuvos miestų ir netgi užsienio.

Eglei sukonstruoti pagamintas metalinis karkasas, uždėtas tinklas, o ant jo – guminis pagrindas, ant kurio ir buvo klijuojamos sagos. Eglės karūna – irgi iš sagų.

Prie eglutės gamybos prisidėjo daugybė paupiškių, kurie pernai I.Simonaitytės bibliotekos kiemą nustebino pastatydami megztą eglutę.

GALERIJA

  • Karūnuota eglė – bibliotekos kiemelyje
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nesąmonė

tiesiog pasityčiojimas iš zaliaskariu, argi jos nors kiek primena miško eglės, įdomu iš kokių atliekų sekančiais metais sugalvosit kurti

Megejas

Niekaip nesuprantu mkauno diena rasyk kasmusu mieste o ne klaipedoj _ o pas negalit paieskot kur kas mokiam kieme kazka idomaus pastate?

Neziniukas

O "garant safety" cia sponsorius ar reklama (tarp kitko)? ;)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS