Kauno gatvėje – draudimas statyti automobilius | KaunoDiena.lt

KAUNO GATVĖJE – DRAUDIMAS STATYTI AUTOMOBILIUS

Kauno gatvėje įsikūrusio Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai prašo miesto valdžios uždrausti gyventojams statyti automobilius po komisariato langais. Tikinama, kad tai padės išspręsti spūsčių problemą.

„Mums tai matoma labiausiai, ir dabar pro savo kabineto langus tai matau“, – Eismo komisijoje apie tai, ką regi pro savo kabineto langą, pasakojo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Jis kalbėjo apie vakarines spūstis, kurios susidaro iš darbo vietų vakarop į namus pajudant klaipėdiečiams.

Kauno gatvėje dažnai spūstys formuojasi dar ir dėl to, kad žmonės pakeliui užsuka į vieną didžiausių miesto prekybos centrų.

Kamšatys kyla ties šviesoforine Kauno gatvės ir Šilutės plento sankryža.

„Spūstis susidaro iki pat „Akropolio“. Siūlome už policijos komisariato pastato, Kauno gatvėje, dešinėje pusėje, uždrausti automobilių stovėjimą. Ten yra 18 vietų. Panaikinus stovėjimą, automobiliai į sankryžą galėtų judėti dviem eismo juostomis. Taip sutrumpintume stovinčiųjų eilę. Ten tikrai nėra penkiasdešimties automobilių vietų, o tik 18“, – tikino M.Džermeika.

Vienoje iš Eismo saugumo komisijai pateiktų medžiagų rašoma, kad bus panaikinta 21 automobilio stovėjimo vieta.

Klausimų kilo Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjui Rimantui Mockui.

„O jūs įvertinote galintį kilti gyventojų pasipiktinimą dėl naikinamų vietų automobiliams?“ – klausė R.Mockus.

M.Džermeika atsakė, kad negali nurodyti miestiečiams, kur statyti mašinas, bet esą 18 šalikelėje paliktų automobilių daro didesnę žalą, dėl kurios kenčia daugybė žmonių.

„Be abejo, gal jie turi galimybę statyti mašinas prekybos centro aikštelėje“, – siūlė M.Džermeika.

Policijos atstovas patikino, kad po 17 val., kai iš darbo išvyksta policijos pareigūnai, miestiečiai gali mašinas statyti prie komisariato.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ laikinasis vadovas Andrius Samuilovas išsakė nuomonę, kad gatves reikia skirti eismui, o ne mašinoms stovėti.

„Tie 18 automobilių gyvenimą gadina šimtams žmonių. Pasibaigus karantinui ir kitose magistralinėse gatvėse automobilių stovėjimas turėtų būti uždraustas“, – replikavo A.Samuilovas.

Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys siūlė kompromisą – leisti mašinas statyti naktį.

Eismo saugumo komisija nepalaikė A.Barbšio siūlymo ir nubalsavo už visišką stovėjimo uždraudimą dalyje Kauno gatvės.

GALERIJA

  • Kauno gatvėje – draudimas statyti automobilius
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (30)

LAIVAS KURŠIS

1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj. 2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

Pranas Pričkus visada teisus

Palangoje grazus policijos pastatas buvo pastatytas uz miesto netoli Auskos, taciau ponams nepatiko grazino i miesto centra, amzinos statybos kazkam naudingos

memel

Blogai, kad naikina stovėjimo vietas, dar blogiau, kad ir toliau platinamas ir taip milžiniško pločio gatvės. Su tokiu požiūriu greit visa Klaipėda bus užasfaltuota, nors kamščiai išplatinus gatves niekur nedingsta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS