Kiemų atnaujinimui – didesnė kontrolė | KaunoDiena.lt

KIEMŲ ATNAUJINIMUI – DIDESNĖ KONTROLĖ

Miesto valdžia labiau kontroliuos, kaip naudojamos lėšos, skirtos daugiabučių namų kiemų remontui. Praėjusiais metais, nors darbai buvo suplanuoti, liko neišleista nemaža suma. Ji perkelta į šiuos metus.

Problema – labai jautri

Kaip įgyvendinama Klaipėdos miesto daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo 2016–2018 m. programa, trečiadienį aptarta miesto mero Vytauto Grubliausko kabinete.

Atkreiptas dėmesys, kad pernai lėšos nebuvo taip sparčiai panaudojamos, kaip planuota. Pasak V.Grubliausko, svarstant miesto biudžetą, ši problema buvo įvardyta kaip viena jautriausių.

Mero teigimu, praėjusiais metais daugiabučių kiemų infrastruktūrai gerinti buvo skirta 800 tūkst. eurų. Šiemet, įskaitant likutį iš praėjusių metų, – 1,2 mln. eurų.

Daugiabučių namų kiemai – jautri sritis.

"Svarstant biudžetą, suabejota, ar spėsime įsisavinti šias lėšas, jei praėjusiais metais neišnaudojome visos sumos, nors ji buvo mažesnė. Daugiabučių namų kiemai – jautri sritis. Tad apsisprendėme nuolat domėtis, kaip sekasi įgyvendinti šią programą, kokių problemų kyla, jausti pulsą ir užbėgti už akių galimiems trukdžiams bei kliūtims", – pabrėžė miesto vadovas.

Atsiras 1,3 tūkst. vietų

Anot V.Grubliausko, planai – daug žadantys ir keliantys optimizmą. Per kelerius metus daugiabučių namų kiemuose turėtų atsirasti beveik 1,3 tūkst. vietų automobiliams statyti.

Vien šiemet numatyta suprojektuoti 400. Didžioji jų dalis šiemet ir turėtų būti įrengta.

Žadama sumontuoti ir apšvietimą. Per kelerius metus daugiabučių namų kiemuose ir jų prieigose turėtų būti paklota apie 11,5 tūkst. metrų tinklų.

"Šis skaičius taip pat įspūdingas, tačiau ir šiuo atveju viskas yra susiję su laiku ir procedūromis. Tad sudėtinga pasakyti, kada tie visi "metrai" pradės šviesti", – komentavo meras.

V.Grubliauskas pripažino, kad savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius dirba maksimaliomis apsukomis, tačiau žmogiškieji ištekliai nėra beribiai.

"Užmojai, ambicijos, sukauptos lėšos reikalauja sprendimo, kuris nekeltų abejonės, jog visi pinigai bus panaudoti, o darbai padaryti. Neatmesčiau galimybės, kad į šį procesą būtų įtrauktos ir kitos institucijos. Gal ir daugiabučių namų administratoriai, kurie tiesiogiai susiję su kiemais. Tai gerokai sumažintų krūvį Miesto tvarkymo skyriui", – tvirtino meras.

Atkreipė dėmesį į priežiūrą

V.Grubliausko nuomone, daugiabučių namų administratoriai į minėtos programos įgyvendinimą galėtų būti įtraukti jau kitais metais.

Pasitarimo metu taip pat pabrėžta, kad jau reikia kalbėti apie būsimo sukurto turto priežiūrą.

"Negalime kurti turto – remontuoti kiemų dangų, rengti apšvietimo, stovėjimo vietų, neturint vizijos, kaip jis bus prižiūrimas", – neabejojo meras.

V.Grubliauskas akcentavo, kad svarbiausia yra nenuvilti miestiečių.

"Žmonės mato sąrašus, kada kokiame kieme turi būti atlikti darbai, ir laukia. Jiems nesvarbu, kurioje grandyje viskas stringa. Todėl šiemet techninių projektų rengimas, rangos konkursai negali stoti nė akimirką, o ateityje ieškosime naujų sprendimų, kad programos įgyvendinimas būtų efektyvesnis", – pabrėžė meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jerominas

tik šneka... tik seka pasakas.. o kada bus darbai? kada žmonės matys rezultatus? kitais metais vėl bus ta pati pasakėlė..

tata

nieko nebus.taikos 19 namo kiemas niekada nesulauks pagalbos.zmones,grize is darbo neranda vietos masinai pastatyti,visur atvaziaveliai,nes kitoj pusei mokoma zona,

Aksioma

Merui jau praeitais metais reikėjo gerai įkrėsti tiems, kas dirba taip, kad paskirtos lėšos..lieka kitiems metams.Nes neišnaudojamos tam kam numatyta.Argi toks faktas nepakankamas rodiklis, kaip vykdytojai žiūri į daugiabučių kiemų infrastruktūros gerinimą?Ar į kitus būtinus miestiečių poreikius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS