Klaipėda džiaugiasi gerėjančia COVID-19 sergamumo padėtimi | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDA DŽIAUGIASI GERĖJANČIA COVID-19 SERGAMUMO PADĖTIMI

Klaipėdos savivaldybė džiaugiasi neblogais COVID-19 sergamumo rodikliais. Ligoninėse gydomi mažiau nei pusšimtis užsikrėtusių koronavirusu. Netrūksta ir norinčių pasiskiepyti. Tačiau masinei vakcinacijai patalpų tebeieškoma.

Šimtui tūkstančių gyventojų per 14 dienų tenka 188 atvejai. Bendras Lietuvos rodiklis – 452 atvejai. Tokius skaičius šiandien Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje pateikė savivaldybės sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Ji pasidžiaugė, kad ligoninėse sumažėjo COVID-19 pacientų.

„Universitetinėje ligoninėje gydosi 26, iš jų 6 reanimacijoje. Kitoje ligoninėje – 20 asmenų“, – skaičius pateikė R.Perminienė.

Vakcinacija taip pat sėkmingai tęsiama. Posėdyje atkreiptas dėmesys, kad žmonės gali skiepytis ne pagal registruotą gyvenamąją vietą.

„Pagal vakcinaciją reglamentuojančius teisės aktus, žmogus, gyvenantis Lietuvoje ir draustas Privalomuoju sveikatos draudimu, gali vakcinuotis bet kurioje vietoje. Pas mus yra suvakcinuojama daug aplinkui gyvenančių asmenų. Jų deklaruotos gyvenamos vietos yra rajonuose“, – patikino R.Perminienė.

Klaipėdoje iki savaitės pradžios buvo paskiepyta jau daugiau nei 15 procentų gyventojų. Išnaudota ir mažiausiai pageidaujama kompanijos „AstraZeneca“ gaminama „Vaxzevria“ vakcina.

Jos neatsisakė bendra eile skiepyti kasininkai, salės darbuotojai ir kiti prekybininkai. Ne kokią reputaciją turinti vakcina neišgąsdino ir pradėtų skiepyti daugiau nei 100 darbuotojų turinčių įmonių.

„Toliau bendraujame su didelėmis įmonėmis, kuriose yra COVID-19 židiniai ir jos rekomenduojamos vakcinuoti. Žmonės sutiko vakcinuotis „AstraZeneca“ vakcina ir šiai dienai jau esame ją praktiškai sunaudoję“, – tikino R.Perminienė.

Šią savaitę prie vakcinacijos centrų kai kur nusidriekė eilės senjorų. R.Perminienė sako, kad prognozuoti besiskiepijančių srautus sudėtinga.

„Ir Vilniuje, ir Kaune, net su jų turima registracijos sistema, vis tiek susidaro eilės. Srautai didžiuliai ir mūsų patalpos negali visų sutalpinti viduje. Deja, kai yra akciinės dienos, vis tiek žmonėms teks palaukti“, – paaiškino R.Perminienė.

Klaipėda registracijos sistemą nesulaukusi Sveikatos apsaugos ministerijos žadėtos apsisprendė pirkti tik neseniai. Jei pirkimas pavyks sklandžiai, ją įdiegti ketinama kitą savaitę.

Tačiau masinei vakcinacijai tinkamų didelių patalpų rasti nepavyksta iki šiol.

„Mes jau kelios savaitės duodamės per visą miestą. Kiekvieną plotą analizuojame, apžiūrime, derinamės. Netinka, netinka, netinka“, – posėdyje kalbėjo Mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

Praėjusios savaitės pabaigoje Ekstremalių situacijų centras kaip rimčiausią kandidatą svarstė Piliavietėje esančią konferencijų salę. Tačiau paaiškėjo, kad joje tilptų ne daugiau nei 10 vakcinavimui skirtų kabinų.

„Tokio masto mums tikrai per mažai. Reikia bent trisdešimties, keturiasdešimties. Svarstėm ir lauko palapines, ir mokyklas, ir Švyturio areną. Tačiau su visomis vietomis turime problemų“, – teigė A.Cesiulis.

Mero pavaduotojo teigimu Švyturio arena būtų per brangi. Tačiau derybos su arenos atstovais dar vyksta. Jis neatmetė ir Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narės Vaidos Raugelės pasiūlymo vakcinaciją organizuoti keliose vietose.

Tiesa R.Perminienė atkreipė dėmesį, kad vakcinavimui skirtų patalpų įrengimas užtrunka ir kainuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kur mieste tvarka?Neaišku.

Nesuprantu kodėl šie ligoniniai gydomi ir kitose ligoninėse? Kam išlaikyti tokius skyrius. Infekcinių ligų ligoninė tam ir skirta.

pensininkė

prisimenu tokias eiles po karo prie duonos, duokite į saują kiekvienam po vakciną ir pasiskiepys pats ten jokio mokslo nereikia juk vaistus patys susileidžiam tikrai nestovėsiu eilėje ne mano sveikatai gal nueisiu tada kai nebus eilių, nes pirmi paskiepyti rudenį vėl stos iš naujo į eile ir tai toliau ir taip toliau

Baisu

Sveiku protu nesuvokiama,vakar skiepijo be registracijos,šimtai žmonių senų stovėjo lauke,laukdami,matėme važiuojant gatve,nejaugi negalima org.normaliai,tarkim savaitę,visi norintys nebūtų kankinami eilėse,tai daroma spec.?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS