Klaipėda ir Prancūzijos ambasada tęs draugystę | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDA IR PRANCŪZIJOS AMBASADA TĘS DRAUGYSTĘ

Jau prieš kurį laiką užsimezgusį Klaipėdos ir Prancūzijos ambasados bendradarbiavimą numatoma vystyti toliau. Teigiama, kad šie ryšiai miestui duoda realią naudą.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas vakar savo kabinete priėmė Prancūzijos ambasadorę Claire Lignières-Counathe ir Prancūzų kultūros instituto direktorių Jeaną-Marie Sani.

Susitikime dalyvavo ir Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas, uostamiesčio savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė, projekto "KlaipeDAnce" įgyvendintojos Goda Giedraitytė ir Agnija Šeiko.

"Labai smagu, kad Prancūzijos ambasada yra viena aktyviausių ambasadų, kuri Klaipėdos miestui rodo išskirtinį dėmesį. Ir ne vien tik protokolinį, diplomatinį, o ir dalykinį dėmesį. Tai iš tiesų džiugina, įkvepia ir tampa gera tradicija", – pabrėžė Klaipėdos meras.

Tiesa, susitikimas tapo ir savotišku atsisveikinimu su minėto instituto direktoriumi, baigiančiu kadenciją.

Tačiau aptartas ne tik šis klausimas – daug dėmesio skirta bendradarbiavimo temai.

"Pagrindinis klausimas buvo apie trimetės sutarties tarp Klaipėdos miesto, Prancūzijos ambasados ir Klaipėdos universiteto galiojimo pabaigą. Šie metai yra paskutiniai. Prancūzijos ambasada išreiškė lūkestį ir norą tęsti tą sutartį dar trejiems metams", – dėstė V.Grubliauskas.

Tokie planai, anot mero, tenkina ir miestą, ir Klaipėdos universitetą, todėl buvo aptartos tolesnio bendradarbiavimo galimybės. Minėtą sutartį, kurią norima pratęsti, turės patvirtinti miesto taryba.

"Yra tikrai daug realių darbų. Jau nekalbu apie festivalį "Žiemos ekranai", apie kūrybines šokio dirbtuves, kurios vyko Lietuvoje, o mūsų menininkai važiavo į Prancūziją. Tokie mainai vyko labai intensyviai ir šalia to – dabar aktyvėja bendradarbiavimas akademinėje erdvėje. Tai labai svarbu Klaipėdos universitetui", – pabrėžė V.Grubliauskas.

Klaipėdos universitetas kartu su dar penkiais pakrančių universitetais kuria pažangų Europos universitetą EU CONEXUS. Šiame projekte lyderis yra vienas Prancūzijos universitetų.

"Sąlyčio taškų su Prancūzija, jos kultūra, istorija yra, ir jie bus puoselėjami. Manau, pratęsti sutartį yra būtina ir visiems pageidautina", – apibendrino V.Grubliauskas.

GALERIJA

  • Klaipėda ir Prancūzijos ambasada tęs draugystę
  • Klaipėda ir Prancūzijos ambasada tęs draugystę
  • Klaipėda ir Prancūzijos ambasada tęs draugystę
  • Klaipėda ir Prancūzijos ambasada tęs draugystę
  • Klaipėda ir Prancūzijos ambasada tęs draugystę
  • Klaipėda ir Prancūzijos ambasada tęs draugystę
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

O

Tai prieš tai buvo susipykę?

ss

I dudori musu juokinga ziureti...

?

Žūri i mus kaip i čiabuvius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS