Klaipėda nori daugiau elektrinių autobusų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDA NORI DAUGIAU ELEKTRINIŲ AUTOBUSŲ

Klaipėdos valdžia neatsisako jau prieš kurį laiką priimto sprendimo mieste diegti elektrinius autobusus. Bus siekiama, kad tokių ekologiškų viešojo transporto priemonių uostamiesčio gatvėse atsirastų kuo daugiau.

Klaipėdos savivaldybėje buvo tariamasi dėl elektrinio viešojo transporto atnaujinimo veiksmų plano rengimo.

Nors kol kas tikslūs sprendimai dėl elektra varomų autobusų dar nepriimami, anot specialistų, Klaipėda išlaiko savo poziciją plėsti tokių viešojo transporto priemonių tinklą.

"Kai buvo parengta vadinamoji Tramvajaus studija, buvo pritarta elektrinių autobusų diegimo mieste krypčiai. Šio susitikimo metu apsitarėme, kaip bus dėliojamas planas. Liekame prie elektrinių autobusų idėjos. Toks tas veiksmų planas ir bus", – neseniai surengtą pasitarimą apibendrino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Pašnekovo teigimu, miestą yra pasiekęs raštas iš Aplinkos ministerijos dėl galimybės gauti lėšų tokių transporto priemonių įsigijimui ir tokia galimybe ketinama pasinaudoti.

"Dabar mieste važiuoja du tokie autobusai. Vizija yra, kad jų daugėtų kuo greičiau, tačiau reikia žiūrėti ir finansines galimybes. Mes už tai, kad šis tikslas būtų pasiektas kuo greičiau", – tikino R.Mockus.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Pilietis

Grigeo tegul nuperka už mln. miestui naujus autobusus, šiko ant miesto, tegul susimoka.

A. Savickas

Puiki idėja. tikiuos ja plėtos toliau ir įvygdys Pirmas dalykas inovacija. Antra gaminama Klaipėdoje, kas reiškia skirtos ES lėšos būtu skiriamos tiesiogiai vietos gamyklai, o ne nusistostu per kelias perpardavinetuju rankas.

Vitas

Važiavau su 1 numeriu super man patiko kondikas informatyvumas daugiau tokiu autobusu Klaipėdoje ir naikinti reik tos senus laužus kuri smirdi kaip kažkada padare su Ikarus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS