Klaipėda rinkimams paruošta | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDA RINKIMAMS PARUOŠTA

Rytoj visoje Lietuvoje vyks savivaldybių tarybų rinkimai. Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininko Adolfo Gritėno teigimu, balsavimui pasirengta – laukiama sekmadienio. Per šią savaitę tris dienas trukusius išankstinius rinkimus Klaipėdos savivaldybėje iš viso balsavo 4 184 rinkėjai, perpus mažiau nei visos Lietuvos išankstinio balsavimo vidurkis.

Išankstiniuose rinkimuose Klaipėdoje, kaip ir bet kuriame kitame šalies mieste ar rajone, galėjo balsuoti bet kurios Lietuvos vietovės gyventojas.

Sekmadienį Klaipėdoje galės balsuoti tik klaipėdiečiai, tačiau bus galimybė rinktis bet kurią rinkimų apylinkę, nebūtinai pagal gyvenamąją vietą.

„Klaipėdietis galės balsuoti bet kurioje Klaipėdos apylinkėje, tačiau tai nebus patogu pačiam rinkėjui. Nes svetimoje apylinkėje bus gaištamas laikas dėl rinkėjo duomenų perkėlimo iš vieno į kitą rinkimų apylinkės rinkėjų sąrašą. Tai gali užtrukti ir iki pusės valandos. Todėl pačių rinkėjų labui geriau balsuoti savo apylinkėje, nebent būtų kokia nors didelė būtinybė balsuoti kitur“, – paaiškino A. Gritėnas.

Per šiuos rinkimus bus balsuojama tik savivaldybėse, nebalsuos jūrininkai laivuose ar užsienyje gyvenantys Lietuvos piliečiai.

Jie paprastai balsuoja per Lietuvos prezidento, Europos Parlamento ar Seimo rinkimus.

„Jokių incidentų dėl rinkimų pažeidimų – dėl reklamos ar agitacijos – per šią savaitę nebuvo, bent jau skundų negavome. Na, o dabar laukiame sekmadienio, tiesa, kai kuriose apylinkėse dar vyksta paskutiniai parengiamieji darbai. Kai kur tvarkomos kabinos ar balsadėžės, tačiau iš esmės esame pasirengę rinkimams“, – sakė A. Gritėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nomenklatura

Viskas uz musu pinigus paruosta, tik balsuoti nera uz ka...

Iliuzija

Isvardinkit nugaletojus- nekankinkit

Klausimas pamąstymui

Ar nereikės iš Nidos ir kitų Regionų apylinkių skolintis ir naktį vežti biuletenių? Naujas būdas makleriams?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS