Klaipėda sieks atgaivinti laivybą Dangėje | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDA SIEKS ATGAIVINTI LAIVYBĄ DANGĖJE

  • 3

Klaipėdos savivaldybės administracija užsibrėžė tikslą jau šiais metais įteisinti naują vidaus vandens kelią Dangės upėje ir taip atverti galimybes plėtoti ten pažintinį turizmą bei viešąjį transportą, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Šiuo metu oficialiai plaukioti galima tik dviejų kilometrų Dangės atkarpa - nuo upės žiočių iki Liepų gatvės tilto. Šį atstumą norima pailginti septyniais kilometrais - iki Tauralaukio.

„Norime, kad Dange iki pat Tauralaukio plaukiotų ne tik mažieji turistus ir miestiečius plukdysiantys laiveliai. Upė galbūt taptų ir viešojo susisiekimo arterija“, -„Lietuvos žinioms“ teigė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Pasak jo, šiuo metu rengiami dokumentai, ruošiamasi atlikti tyrimus, numatyti prieplaukų vietas ir ieškoti finansavimo šaltinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Blinda

Ir Dangeje, ir Nemune reikia atgaivinti.

Vaidas

Gal ir nieko idėja būtų, bet reikėtų daug ką sutvarkyti, krantines, išvalyti nuo visokio brudo patį upelį. Bet turistams nemanau, kad bus įdomu tokios pramogos, nes visiškai nieko nepamatys plaukiant, o turėtų palei Dangę kurtis nauji verslai, naujos erdvės ir t.t.

taip

Laivyninkyste atagaivinkit !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS