Klaipėdiečiai ir toliau šiukšles palieka prie konteinerių: vaizdo kameros nepadeda? | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI IR TOLIAU ŠIUKŠLES PALIEKA PRIE KONTEINERIŲ: VAIZDO KAMEROS NEPADEDA?

Vaizdo stebėjimo kameros, įrengtos prie šiukšlių konteinerių, anot klaipėdiečių, neduoda naudos. Nors šiukšlės dažniausiai išvežamos greitai, netrukus atsiranda naujų, tarp jų – įvairios statybinės atliekos, baldai ar kiti nereikalingi daiktai.

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad šiukšlintojai nebaudžiami, o vaizdo kameros nepadeda jų sučiupti.

Be to, tikimasi, kad švarą mieste užtikrins ne tik už tai atsakingos bendrovės – apie tai susimąstys ir patys nereikalingas šiukšles prie konteinerių išmetę gyventojai.

„Žmonėms trūksta sąmoningumo, kad turi būti švara ir negalima kenkti kaimynams. Kai gautų baudą, manau, nebeverstų šiukšlių, kur papuola“, – feisbuko grupėje „Žvejybos uosto rajono kaimynai“ rašė viena gyventoja.

„Reikia šviestis pačiai visuomenei, juk yra nemažai aikštelių, kur viską gana patogiai ir nemokamai priima“, – priminė klaipėdietis.

Žmonėms trūksta sąmoningumo, kad turi būti švara ir negalima kenkti kaimynams.

Gyventojai dėl šiukšlintojų patiria diskomfortą – gyvena lyg sąvartyne, nuo kurio, vėjui papūtus, sklinda įvairūs kvapai.

Be to, aplinkos teršėjų negąsdina ir prie konteinerių kabantis įspėjimas: „Draudžiama prie konteinerių palikti atliekas, bauda iki 600 eurų“.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko, jau dešimčiai asmenų skirtos administracinės nuobaudos dėl šiukšlinimo.

„2023 m. Viešosios tvarkos skyrius nustatė dešimt netinkamo atsikratymo atliekomis atvejų. Visais atvejais asmenims taikytos administracinės nuobaudos. Taip pat patikrinimų metu pasitaiko, kai specialistai pastebi, jog asmenys ketina palikti atliekas prie komunalinių atliekų konteinerių ar kitose tam neskirtose vietose, jie įspėjami to nedaryti“, – teigė L. Lapinskas.

Primenama, kad už Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai, bauda gali siekti nuo 140 iki 600 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Rasa

Pastatė konteinerius viduryje kiemo, automobilių aikštelėje, prašėme, rašėme, kad perkeltų kitur, mažiau matomoje vietoje, o dabar žiūrime per langus į šiukšlyną po langais su senais TV, kartoninėm dėžėm ir panašiomis atliekomis, kurios netelpa į konteinerius...

Mentalitetas keičiamas per kelias

kartas.

Klaipedoetis

Jei noretubtiirai išspręstų, pakabintu pora mobilių kamerų skirtu maksimalias baudas paviesintu ir pasibaigtu, bet kad mūsų savivaldybes klerkai tik ant poieriaus kieti, realybeje 0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS