Klaipėdiečiai kviečiami kurti naująjį miesto logotipą | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI KVIEČIAMI KURTI NAUJĄJĮ MIESTO LOGOTIPĄ

Po miesto valdžiai ir kūrėjams išsakytų priekaištų dėl iššvaistytų pinigų neoriginaliam Klaipėdos ženklui, aktyvūs klaipėdiečiai ėmėsi atsakančių veiksmų. Iki rugsėjo 10-osios dizaineriai raginami siūlyti savo idėjas internetiniame puslapyje www.logoklaipedai.lt.

Idėjos autoriai – klaipėdiečiai Vytis Radvila ir Eimantas Rudminas siekia parodyti, kad svarbu ne tik priekaištauti, bet ir ką nors daryti. Sukūrę naują internetinį tinklalapį jaunuoliai kviečia būti aktyviais ir dalytis savo idėjomis. Galutiniai interneto bei komisijos balsavimo rezultatai bus skelbiami rugsėjo 24-ąją.

„Pamatę naująjį Klaipėdos logotipą, supratome, jog tokio simbolio, kuris buvo išrinktas neskaidriai ir visiškai nušalinus bendruomenę, negalime turėti. Tad subūrę komandą nusprendėme suorganizuoti viešą konkursą, kuriame kiekvienas dizaineris gali pasiūlyti savo logotipą, o jį balsuodami išrinks patys klaipėdiečiai“, – aiškino idėjos autoriai.

Originalūs Klaipėdos ženklo siūlymai – tik pirmasis etapas. Organizatoriai žada surinkti nešališką profesionalų komisiją, kuri taip pat turėtų progą išsakyti savo nuomonę. Esą būtina suteikti teisę talentingiems žmonėms prisidėti prie Klaipėdos įvaizdžio kūrimo.

„O savivaldybė vėliau lai sprendžia, ar priimti šią nemokamą talentingų kūrėjų dovaną puikiam Lietuvos miestui“, – teigė organizatoriai.

Kūrėjai kviečiami talpinti savo darbus internetinėje platformoje www.logoklaipedai.lt. Dizainerių darbai gali būti įkeliami vėliausiai iki rugsėjo 10-osios.

Prie šios idėjos realizavimo taip pat prisidėjo Tautvydas Tijūnaitis, Simona Lubytė, Darius Mikalauskas, Ovidijus Baublys ir Egidijus Laucevičius.

Dar nepasireiškė nė vienas kūrėjas, tačiau keli dizaineriai patikino, kad jau darbuojasi. 

Tiesa, naujasis miesto logotipas sulaukė ne tik karčios kritikos, bet ir pajuokos. Kūrybinės platformos „Menų zona“ puslapyje galima rasti žmonių sukurtus ženklus, kuriais atvirai tyčiojamasi iš naujojo logotipo.

 

Socialinio tinklo "Facebook" puslapio "Menų zona" nuotr.

GALERIJA

  • Klaipėdiečiai kviečiami kurti naująjį miesto logotipą
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Grubliauskui GĖDA

Teksto apačioje rašoma „Make Klaipėda great again!“. Na... no comments. Bene pirmoji dalintis šia puikia žinia savo Facebook paskyroje suskubo pasidalinti Grubliauskienė. Visą šitą dalyką kuria Jazz festo komanda. Be komentarų!! Klaipėdą valdo kiršintojai parazitai

Vėl Grubliauskienė kiša savo trigrašį

Čia gi Grubliauskienės projektas, ar normalu, kad Mero žmona kiršina miestą? Budinai va kokia tavo partija

LIETUVOS DIDŽIOJI KARALYSTĖ LDK

Atėjo laikas lietuviams išsirink karalių, Kiek galima ant pinigų į svetimus žiūrėt. Ar atveš popiežius karūną, Kurią saugo Vatikanas, nuo Vytauto Didžiojo laikų..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS