Klaipėdiečiams akis bado klaidos viešumoje | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAMS AKIS BADO KLAIDOS VIEŠUMOJE

Klaipėdos gatvėmis ilgą laiką suko miesto autobusai, paženklinti Tilžės turgaus reklama. Nė vienam kalbos prižiūrėtojui nekilo minčių, kodėl klaipėdiečiai priversti matyti reklamą su skyrybos klaidomis.

"Po miestą važinėja viešojo transporto autobusai, vadinasi, reklama yra demonstruojama viešoje vietoje. Autobusų galinė dalis yra kaip reklaminis skydas, nuo kurio, stovėdamas automobilių spūstyje, negali nusukti akių. Suprantu, kad prekybininkai gali neišmanyti, kur dėti kablelį, bet nejaugi niekas mieste neprižiūri, kokios yra kuriamos iškabos ar reklamos?" – klausė klaipėdietė, pastebėjusi, kad reklaminiame, turgavietę reklamuojančiame šūkyje trūksta kablelio.

Užraše matyti Tilžės turgavietės tinklalapio adresas, pačios turgavietės adresas.

Užrašas skelbė – "Šansas kai kitur nerandi".

"Prieš "kai" šiuo atveju dedamas kablelis. Nejaugi niekas nemato tokios klaidos?" – stebėjosi klaipėdietė.

Asta Chrustaliova. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vyriausioji savivaldybės kalbos tvarkytoja Asta Chrustaliova aiškino, kad reklaminių tekstų, kurie yra ant transporto priemonių, kalbos tvarkytoja netikrina.

Na, man mintis buvo kilusi patikrinti, mačiau, kad ant autobusų yra reklamų. Jei kur nors pamatau klaidų, formuoju užklausą.

"Tikriname reklamas, kurios yra viešoje vietoje – lauko reklamose, iškabose", – aiškino A.Chrustaliova.

Kyla klausimas, ar viešąja vieta galima vadinti autobuso, važinėjančio po visą miestą, korpusą?

"Tiesiog tokie įstatymai. Reklamos, esančios ant transporto priemonių, neteikiamos Viešosios tvarkos skyriui patikrinti", – įtikinėjo A.Chrustaliova.

Vadinasi, bet kas ant automobilio gali užrašyti bet kokį tekstą ir nebaudžiamas važinėti ką nors reklamuodamas po miestą?

"Jei pamatai, užfiksuoji, gali rodyti pirštu, bet šiaip jie neteikia derinimui teksto. Na, man mintis buvo kilusi patikrinti, mačiau, kad ant autobusų yra reklamų. Jei kur nors pamatau klaidų, formuoju užklausą", – aiškino A.Chrustaliova.

A.Chrustaliova vis dėlto kreipėsi į įmonę "Tilžės turgus" dėl klaidos reklamoje, kai sulaukė miestiečių pastabos.

"Informuojame, kad pažeidimas pašalintas. Įmonė skyrybos klaidą savo reklamose, skelbiamose ant viešojo transporto, ištaisė", – atsakė A.Chrustaliova.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

O

"Norfoje" etiketėse prie pieno produktų yra " butelys".

M

R/Crappydesign lietuviskas

Patriotas

Belekokia kalba apie reklamą - yra dar geresnė reklama. Tilžės turgui reikėjo du metus laukti, pakol Chrustaliova pastebės. Neturėjo Chrustaliova ką veikti iki kol visų akių neišsibadė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS