Klaipėdiečiams grąžinamos permokos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAMS GRĄŽINAMOS PERMOKOS

Kelis tūkstančius klaipėdiečių jau pasiekė gyventojų pajamų mokesčio permokos. Deklaracijas gyventojai vis dar teikia aktyviai. Nemažai žmonių naudojasi galimybe atvykti pasikonsultuoti į Valstybinės mokesčių inspekcijos padalinius.

Permokos papildė sąskaitas

Iki deklaravimo sezono pabaigos dar liko kiek mažiau nei mėnuo, tačiau nemažai klaipėdiečių jau pateikė dokumentus ir sulaukė susikaupusios gyventojų pajamų mokesčio permokos.

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorė Laimutė Mačernienė teigė, kad Klaipėdos gyventojams jau grąžinta per 1,4 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio, permokos pasiekė per 7 tūkst. klaipėdiečių.

Deklaravimo laikui einant į pabaigą, gyventojų aktyvumas nemažėja.

"Birželio 9 d. duomenimis, Valstybinė mokesčių inspekcija jau yra gavusi 62,4 tūkst. Klaipėdos miesto gyventojų elektronines deklaracijas – jas gyventojai pateikė savarankiškai ar su konsultantų pagalba. Neturinčiųjų galimybės naudotis Valstybinės mokesčių inspekcijos e. paslaugomis deklaraciją nuotoliniu būdu už juos gali pateikti konsultantai, tereikia paskambinti telefonu 1882 ar papildomais apskričių konsultantų telefonų numeriais", – dėstė L.Mačernienė.

Pajamas iš individualios veiklos deklaravo 26 tūkst. (54 proc.) Klaipėdos krašto gyventojų, 2019 m. vykdžiusių individualią veiklą su verslo liudijimais ar pagal pažymą.

Atvyksta konsultuotis gyvai

Pirmąją birželio savaitę, kai buvo sudaryta galimybė Mokesčių inspekcijoje lankytojus priimti gyvai, klientų srautai išaugo.

Anot pašnekovės, greta konsultavimo telefonu, kuris išliko toks pats intensyvus, sulaukiama ir nemažai žmonių, kurie pageidauja konsultuotis atvykę į savo miesto ar rajono inspekcijos padalinius.

"Kaip rodo pirmųjų birželio dienų apsilankymų suvestinė, didelė dalis atvykusiųjų konsultuotis savo klausimus gana paprastai galėtų išspręsti pasinaudoję konsultantų pagalba telefonu, nes ją šiemet teikia gausios specialistų pajėgos visoje šalyje, Klaipėdoje – taip pat", – pastebėjo L.Mačernienė.

Tiesa, norintieji konsultuotis gyvai turėtų nepamiršti, kad reikia registruotis iš anksto Valstybinės mokesčių inspekcijos interneto svetainėje arba "Facebook" puslapyje skelbiamais telefonais. Tokia klientų aptarnavimo tvarka išliks iki deklaravimo pabaigos.

Apsilankymų laikai suteikiami iki 5 darbo dienų į priekį, tačiau maksimalus klientų skaičius negali būti didesnis kaip 2,5 tūkst. klientų per dieną visoje Lietuvoje.

Atvykstančių klientų prašoma dėvėti apsaugines veido kaukes,  dezinfekuoti rankas, pagal galimybes – mūvėti vienkartines pirštines.

Išankstinės registracijos ir kitų reikalavimų laikomasi siekiant užtikrinti klientų ir juos konsultuojančių darbuotojų saugumą.

Telefonu – vos kelios minutės

Vis dėlto gana aktyviai naudojamasi ir galimybe kylančius klausimus išspręsti konsultuojantis telefonu.

Skambučių suvestinė rodo, kad deklaruoti pajamas tokiu būdu įprastai trunka apie 5 min., tik atskirais atvejais konsultacija gali užtrukti gerokai ilgiau.

Teigiama, kad Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai kasdien telefonu suteikia vidutiniškai po 1 100 konsultacijų deklaravimo ir kitais klausimais, o klientų aptarnavimo centre Klaipėdoje gyvai aptarnaujama iki 230 žmonių.

"Rekordiškai didelis skambučių skaičius fiksuotas birželio 1 d., kai Klaipėdos apskrities mokesčių inspekcija atsakė net į 1 876 klientų skambučius", – sakė departamento direktorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ei

Birborai - vakar per vmi automatinis balsas sake iki iepos pabaigos gaus visi, tai bkaip cia suprast alio

Barbora

Vadinasi jūs į tuos 7 tūkstančius, kurie gavo, nepapuolėt. Jūs esate tarp tų 55,4 tūkstančių, kurie dar gaus. Iki naujų metų tikrai gaus visi. Beje, ne visi deklaravę gaus, kitiems damokėti reikia.

Nebukit juokingi

Ko jus cia verkiat, kas jums cia melavo? Aiskia buvo pasalyta, kad atsitiktine tvarka perves. Juks nieks nepasieme tu jusu euru..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS