Klaipėdiečiams gyvenimą gadina balandžiai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAMS GYVENIMĄ GADINA BALANDŽIAI

Viena Kauno gatvės gyventoja skundžiasi, kad jau kelerius metus negali išspręsti jos balkoną teršiančių balandžių problemos. Skundai policijai, namų valdoms ir kitoms institucijoms nedavė rezultatų, nors kaimynai ir buvo įspėti, kad jų balkone karaliaujantys balandžiai būtų išvaikyti.

Viena Kauno gatvės gyventoja skundžiasi, kad jau kelerius metus negali išspręsti jos balkoną teršiančių balandžių problemos. Skundai policijai, namų valdoms ir kitoms institucijoms nedavė rezultatų, nors kaimynai ir buvo įspėti, kad jų balkone karaliaujantys balandžiai būtų išvaikyti.

Skundžiasi šešerius metus

Pirmajame daugiabučio namo aukšte gyvenanti Rima pasakojo, kad su viršutinio buto balkone įsikūrusiais balandžiais kovoja nuo 2008 metų.

"Antrajame aukšte gyvena senyva močiutė. Jos balkonas yra įstiklintas, tačiau konstrukcijoje liko tarpas ir jame įsiveisė balandžiai. Kelerius metus kenčiame nuo smarvės ir netvarkos. Mėginau kalbėti su kaimyninio buto gyventojais, tačiau situacija nepasikeitė", – pasakojo moteris.

Po kreipimosi į namą administruojančią įmonę gyventoja gavo atsakymą, kad kaimynai buvo įspėti ir paraginti susitvarkyti savo balkoną.

"Niekas nesikeitė. Kitais metais vėl rašiau namų valdoms, po to – savivaldybei. Kiek žinau, buvo pradėtas tyrimas, teko net į policijos komisariatą nužingsniuoti. Tačiau tą kartą gavau atsakymą, kad balandžių tyrėjai neaptiko. Rašte taip ir parašyta, kad balandžių pėdsakų neaptikta", – pasakojo gyventoja.

Moteris tikino, jog prarado viltį pati išspręsti įsisenėjusią bėdą.

"Šiais metais jau du kartus rašiau raštus. Namų valdų vadybininkė tikrai iš karto sureagavo, kalbėjo su kaimynais. Man buvo perduota, kad iki rugpjūčio 28 dienos kaimynai įpareigoti susitvarkyti. Darbuotoja paaiškino, jog privačioje žmonių teritorijoje namą administruojanti įmonė negali šeimininkauti", – apgailestavo Rima.

Pakabino baidyklę

Šią vasarą, kai ore tvyrojo karštis, šio namo gyventojai esą net duso nuo smarvės, sklindančios iš kaimynų balkono.

"Baisu, kas čia dėjosi: langus atveri ir smarvė tiesiog tvoksteli iš lauko. Visos išmatos patenka į mūsų balkoną. Per tiek metų mums jau trūko kantrybė ir nebežinome, kaip spręsti šią bėdą. Suprantu, kad močiutė sena ir jai sunku imtis tokių darbų", – skundėsi gyventoja.

Tiesa, šią vasarą antrojo aukšto balkone buvo iškelta baidyklė.

"Žmogus pridėjo tuščių plastikinių indelių į kojinę ir pakabino. Gal tikėjosi, kad indeliai barškės ir atbaidys balandžius? Tačiau tai negelbsti", – svarstė klaipėdietė.

Moteris tikino, kad mieste ne kartą į viešumą buvo iškilusios tokios istorijos ir atsirasdavo institucija, kuri imdavosi problemos sprendimo.

"Juk turėtų egzistuoti kokia nors tarnyba, kuri padėtų tokioje situacijoje? Net jei patiems būsto savininkams netrukdo šie balandžiai, jie gali trukdyti kitiems gyventojams", – nuomonę išsakė klaipėdietė.

Ragino skųstis raštu

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos skyriaus specialistė Nina Gendvilienė nuramino gyventoją, sakydama, kad ši problema nėra jau tokia neišsprendžiama ir be reikalo ji lakstė po įstaigas, ieškodama pagalbos.

"Niekur nereikia eiti. Reikia atsisėsti ir parašyti juodu ant balto raštą savivaldybės administracijos direktorei. Ir viskas. O mes jau šitą reikalą sutvarkysime. Direktorė nukreips raštą vykdymui, kur reikia", – kalbėjo N.Gendvilienė.

Šiais metais, pasak specialistės, tai pirmas kartas, kai gaunamas skundas dėl balandžių, teršiančių aplinką.

"Pasitaiko visokių atvejų, bet visus juos išsprendėme. Jei gyventojai nesitvarko, jų laukia sankcijos. Mes nuvažiuojame į vietą ir pamojuojame kardais, raštiškai pagrasiname sankcijomis. O jos yra nemažos – nuo įspėjimo iki 2 tūkst. litų baudos", – tvarką priminė N.Gendvilienė.

Pasak savivaldybės tarnautojos, maksimalios baudos Klaipėdoje dar niekas negavo.

"Tai yra išsprendžiama problema. Šiandien vykome į vieną butą, dėl kurio gyventojos buvo skundas. Moteriškė į vidų prisitempė visokių šiukšlių. Kol buto durys uždarytos, smarvės dar nėra, bet atvėrus jas pasklinda dvokas. Tiesa, durų šiandien mums niekas neatvėrė, bet be priežiūros jo nepaliksime", – žadėjo moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

namo gyventoja Mokyklos21

sveiki, Klaipeda Mokyklos gt 21 netik balandziai uzpuole balkonus , bet jie kritines bukles baisu i balkona ieiti , kad nenukristu, pagal namo statymo metus jau jis senas reikia renuovuoti visus balkonus, dar senos mociutes augina kates tai prie iejimo guli juodu katinu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS