Klaipėdiečių akis džiugins gėlės | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIŲ AKIS DŽIUGINS GĖLĖS

Uostamiestis jau pradėtas puošti pavasarinėmis gėlėmis. Pirmiausia jomis apsodintos pastatomos vazos Tiltų g., Teatro aikštėje, Žvejų g. ir prie Biržos tilto šalia „Meridiano“ esančiame skvere, taip pat įkurdinta kompozicija „Boružė“ Atgimimo aikštėje.

Kaip įprasta, gėlynų tvarkymas prasidėjo nuo daugiamečių augalų paruošimo – nudengimo, sanitarinio tvarkymo, tręšimo ir vienmečių augalų plotų paruošimo sodinimo darbams.

Sodinamos stambiažiedės ir smulkiažiedės našlaitės, spalvos – artimos jūros atspalviams.

Ketvirtadienį po pietų gėlės pradėtos sodinti prie Herkaus Manto g. viaduko esančio šlaito, čia gėlėmis bus išrašyta „Klaipėda 770“, ir Karlskronos aikštėje.

Likusius vienmečius gėlynus planuojama apsodinti per kitą savaitę.

Pavasarinėmis gėlėmis, užaugintomis Ukmergės rajone įsikūrusiame Prano Rimando Olisevičiaus gėlininkystės ūkyje, miestą puošia bendrovė „Klaipėdos želdiniai“.

Klaipėdos savivaldybės užsakymu iš viso šiemet mieste bus pasodinta apie 33 tūkst. vienetų vėsiems orams atsparių našlaičių.

Praėjusios savaitės pabaigoje, atšilus orams, gėlės pražydo ir kitose uostamiesčio vietose, šlaituose prie įvažų į miestą sužydo įvairiaspalviai krokai.

Uostamiestyje yra 151 pastatoma gėlinė.

Daugiamečių gėlynų plotas siekia 5 891 kv. m, vienmečių gėlynų – 1 485 kv. m.

Pavasariniam gėlių sodinimui šiemet suplanuota 30 tūkst. eurų.

Miesto tvarkymo skyriaus atstovai dar kovą nurodė, kad pastatomų gėlinių sanitarinis tvarkymas ir apsodinimas vyks Taikos pr. ir Sausio 15-osios g. sankryžoje, Pilies g. ir Galinio Pylimo g. sankryžoje, Naujojo Sodo g. ir Naujosios Uosto g. sankryžoje, Liepų g., Taikos pr. sankryžoje su Dubysos g., Priestočio g. ir daugelyje kitų miesto vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nu

Klaipėda yra pats gražiausias Lietuvos miestas. Neprilygsta Kaunas, o Vilnius tuo labiau. Už Klaipėdą, minusai Vilniui ir Kaunui.

Kaimų sodybose gražiau

Juk Klaipėdoje yra toks puikus KU Botanikos sodas..., Juk tos boružės daugiau kaip dešimt metų nusikopijuotos iš Latvijos, metais tos pačios... Ar negalima su Botanikos sodo mokslininkais bendradarbiauti, savas idėjas kurti, o ne iš latvių braiiukų kopijuoti?

Cha

o žinot kaip klaipėdiečiai tuos kupstus jau seniai vadina? ,,Šakalienės galvomis":D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS