Klaipėdiečius kamuoja magnetinė audra? | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIUS KAMUOJA MAGNETINĖ AUDRA?

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotį pastarosiomis dienomis skambučiais atakuoja negaluojantys klaipėdiečiai. Ypač nerimą kelia tai, kad užfiksuota nenatūralių mirčių ir ūminių susirgimų.

Skaičiuoja sunkius atvejus

Nors specialistai susirgimų pagausėjimo tiesiogiai nesieja su padidėjusiu saulės aktyvumu, vis dėlto prielaidos, kad magnetinės audros daro įtaką žmogaus sveikatai, niekas neneigia.

„Nežinau, ar tai susiję su magnetinėmis audromis, ar su pavasariu, tačiau turime skaudžių įvykių, nerimastingų skambučių. Šiomis dienomis padaugėjo skambučių dėl traumų. Taip kad iš tiesų šiomis dienomis mūsų darbas intensyvesnis“, – pripažino laikinai Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stočiai vadovaujanti Nijolė Dambrauskienė.

Sulaukiama pranešimų ir apie itin sunkius atvejus.

„Skambučių skaičius tas pats, bet iškvietimai yra rimtesni. Traumos yra sudėtingesnės, o susirgimai – ūmūs. Ūmus reiškia, kad pagalbos reikia čia ir dabar. Pasitaikė ūmių insultų, ūmių infarktų, širdies ritmo sutrikimų. Tenka skubėti, nes žmogaus gyvybei kyla grėsmė“, – tikino specialistė.

Pasitaikė atvejų, kai ilgą laiką niekuo nesiskundę pacientai staiga pradėjo jaustis itin prastai.

„Žmogus neserga mėnesį ar savaitę. O simptomai ir požymiai atsirado staiga – būtent šiomis dienomis“, – pastebėjo N. Dambrauskienė.

Pasitaikė ūmių insultų, ūmių infarktų, širdies ritmo sutrikimų.

Vietoj džiaugsmo – rūpesčiai

Gydytoja perspėjo ir dėl kitų negalavimų – psichinės sveikatos.

Jautrią psichiką ar tam tikrų susirgimų turintys asmenys pradeda jaustis itin blogai ne tik dėl magnetinių audrų. Tai išprovokuoja ir pavasaris.

„Reikėtų daugiau bendrauti. Pavasaris žmonėms, turintiems psichinės kilmės susirgimų, gali būti sunkus metas. Su jais reikia daugiau bendrauti, būti kartu, nes jie jaučiasi atstumti, palikti“, – paaiškino N. Dambrauskienė.

Vieniems pavasaris – liūdesio ir nerimo metas, o kitiems – džiugesys besiskleidžiančiais žiedais.

„Tai reiškia, kad teks sekti savo sveikatą dėl alergijų. Juk prasidėjus žydėjimui daugelis gali jausti negalavimų. Vertėtų pasisaugoti erkių, jos labai aktyvios šiuo metu“, – patarė gydytoja.

N. Dambrauskienė šiuo metu pataria klaipėdiečiams rodyti daugiau dėmesio sau ir artimiesiems.

„Nuo gyvenimo pasitraukti negalime. Turime darbus, pareigas. Visi mes turime dirbti darbe ar sode. Tik reikia įvertinti savo rizikas. Jei žmogus alergiškas, jam verta mažiau džiaugtis gamta. Verta būti atidesniems dėl traumų. Šiltu oru dabar visi skuba į gamtą, kepti šašlykų. O prie jų vartoja alkoholį. Neretai tokie džiaugsmai gali baigtis traumomis, konfliktais“, – priminė N. Dambrauskienė.

Nijolė Dambrauskienė. Vytauto Petriko nuotr.

Artėja dar viena audra

Šis pavasaris itin gausus magnetinių audrų. Perspėjama, kad balandžio 26 d. prasidės dar viena stipri geomagnetinė audra, kuri truks tris dienas. Jos stiprumas sieks šešis balus.

Saulės ir geomagnetinių audrų prognozės apskaičiuojamos naudojant duomenis iš tarptautinių meteorologijos laboratorijų visame pasaulyje.

Siaučiant magnetinėms audroms patariama itin atidžiai sekti savo sveikatą.

Žmonės gali jausti širdies ritmo sutrikimų, galvos skausmų, gali net trikti virškinimas.

Dažniausiai jaučiamas bendras nuovargis, o trūkstant jėgų, žmogus darosi neatidus, dėl to ir kyla grėsmė nutikti traumoms.

Žmogus per magnetines audras gali jausti nepaaiškinamą stresą. Šiuo periodu sumažėja melatonino hormono gamyba.

Svyruojant magnetiniam laukui, susilpnėja kraujotaka, mažiau kraujo patenka į smulkias kraujagysles. Dėl to organizmo audiniuose gali būti deguonies stygius.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

nu

jauciu,bloga kazkaip ,silpna ,ziovolys..

Anonimas

Taip jau ir bus.balandis vien magnetinės audros,saulės užemimas gi 21 buvo, o kai šiandien ir ryt +22 ar +23, o pryt +10\organizmui-širdininkams ypač šakutės.Užtat ir miršta tiek dar jaunų žmonių.

opa

Klaipėdoje pilna neišsilavinusių budulių pscihų, o ne magnetinė audra. Tamsios liaudies čia pilna, kurie ištisus metus psichuoja, pažiūrėkite kas poliklinikose dedasi- 90% psichiškai nesveikų, o ne audros kamuojamų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS