Klaipėdiečius siutina nuogi užpakaliai krūmuose | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIUS SIUTINA NUOGI UŽPAKALIAI KRŪMUOSE

Pietinės miesto dalies daugiabučio namo gyventojai piktinasi, kad pušelėmis pridengtas plotas po pirmo aukšto langais virto viešuoju tualetu.

Smarvė nosį riečia ne vienam I.Simonaitytės g. 23 namo gyventojui, sukančiam pro daugiabučio kampą.

„Teritorija po balkonais už šalia esančių pušaičių paversta viešuoju tualetu. Vingio pasažo turgelio prekybininkai eina čia kaip į tualetą. Prikabinu nuotraukas, tik gaila, kad smarvės neperteiksi. Langų atidaryti neįmanoma, o tuoj prasidės šilti orai. Prašome išspręsti viešojo tualeto klausimą turgelio prekeiviams. Taip pat prašysime naikinti gyvatvorę palei balkonus“, – savivaldybei atsiųstame skunde rašė gyventojai.

Pasirodo, šiame rajone nepasitenkinimo būta ir anksčiau. Prieš kelerius metus gyventojai jau skundėsi po langais gamtinius reikalus atliekančiais benamiais.

„Ne kartą benamius esame krapštę iš po kirpyklos laiptų“, – sakė I.Simonaitytės g. 19 name įsikūrusios kirpyklos kirpėja.

Vietiniai įtarinėja, kad po daugiabučio langais gamtinius reikalus atlieka ir turgelio prekeiviai, nes karantino metu Vingio pasaže uždarytos kavinės ir parduotuvėlės.

„Ten yra vienas prekybos centras, tualetą jis turi. Kas ir kodėl eina už pušaičių, sunku pasakyti. Už tuštinimąsi ar šlapinimąsi viešoje vietoje numatyta bauda. Nepagavęs už geros vietos, nenubausi. Tokius dalykus policija kontroliuoja, ne mūsų skyrius. Gyventojai, pamatę tokius veikėjus, galėtų iškviesti pareigūnus. Gal ir nemalonumai baigtųsi?“ – svarstė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Vingio gatvės pasažą prieš keletą metų ketinta rekonstruoti, buvo parengtas projektas.

Prabilta ir apie tai, kad turgavietės kontrolę būtų galima perduoti į Naujojo turgaus administracijos rankas.

„Teikėme tokį siūlymą, kai buvo pristatomas rekonstrukcijos projektas. Jei nėra šeimininko, tvarkos ir nebus. Tačiau kol kas tylu, apie pokyčius negirdėti. Jei būtų administratorius, jis galėtų pasirūpinti ir prekybininkais. Kur jiems rankas nusiplauti, kur į tualetą nueiti? Kai tik prekybos vietų administravimas prie Lėbartų kapinių buvo perduotas mums, iš karto pastatėme tualetus“, – dėstė Naujojo turgaus vadovas Viačeslavas Karmanovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

juokiausi, paskaičiau Amžinas WC trūkumas... kur rašė

žmogus pareiškė nuomonę prieš dieną, kad krūmuose tuštinasi varguoliai, kiti tokius vadina nekultūringais, bet ar pagalvojote, kad labai, na, labai turtingi žmonės būtent ir nusilengvina nemokamai, gamtoje, natūraliai, daugelis mėgsta su krūmo lapais ir išeinamąją apsivalyti, kai šiltasis metų laikas - jie todėl ir yra turtingesni už kitus, kad labai taupūs, nei tualetiniam popieriui, nei wc MOKESČIO NEMOKA, NEI HIGIENOS PRIEMONIŲ JOKIŲ NENAUDOJA, nedezinfekuoja rankučių po gamtinių reikalų atlikimo ir tomis pačiomis rankutėmis nubėgę į prekybos vietą dar jums lašinio gabalą atriekę parduoda ar žuvytę rukytą supakavę į kokį laikraštį parduoda - tai nėra jokia žema kultūra ar nuskurdusieji - toli gražu. Išvada - IMKIT MOKESČIUS UŽ TŲ SAVO KRŪMŲ TERITORIJOS NAUDOJIMĄ, PRATURTĖSITE IR JŪS, BE TO, galima ir gyventojams drąsiai eiti į krūmus vietoje savo tualetų butuose naudojimo, nei už nuleidžiamą vandenį, nei už elektrą savame tualete mokėti NEBEREIKĖS --- praturtėsite.

Kažkam naudinga juos užrakinti

Nuo kada karantino metu draudžiama naudotis tualetais?

Deja

Kai kurie prekybos centrai ir parduotuvės paprasčiausiai uždarė tualetus vietoj to ,kad padėtų dezinfekatorių ir užrašė, kad dėl Covid. (Norfos)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS