Klaipėdiečius vilios kortele: miestiečiai sulauks lengvatų? | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIUS VILIOS KORTELE: MIESTIEČIAI SULAUKS LENGVATŲ?

Pigesnis viešasis transportas, muziejus, o gal net verslininkų nuolaidos. Visa tai klaipėdiečiams tikimasi pasiūlyti jau kitąmet. Savivaldybė, norėdama paskatinti nekeisti deklaruotos gyvenamosios vietos ir sužadinti patriotinius uostamiesčio gyventojų jausmus, ėmėsi kurti lengvatų suteiksiančią Klaipėdiečio kortelę.

Žada lengvatas

„Klaipėda truputėlį banguoja. Gyventojų – tai daugiau, tai mažiau. Tad pirmas tikslas – juos sustabdyti, kad neišregistruotų savo gyvenamosios vietos. Pavyzdžiui, žmonės labai mėgsta deklaruotis Nidoje, nes gauna galimybę keltis keltu nemokamai, o Palangoje sulaukia lengvatos baseinui. Šioje konkurencinėje kovoje turime ieškoti savo privalumų, kaip patraukti žmones pasilikti“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Kol kas svarstoma, kad uostamiestyje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys galėtų mažiau mokėti už viešąjį transportą, muziejus, galbūt švietimo ar socialines paslaugas. Taip pat neatmetama galimybė įtraukti ir verslininkus.

„Jeigu atsiras verslas, kuris papildomai suteiks lengvatų, visokeriopai jį kviesime. Bet tam pirmiausia reikia nusistatyti technologines sąlygas“, – teigė G.Neniškis.

Kokių lengvatų suteiks kortelė, aiškiau turėtų būti po kitą savaitę planuojamo susitikimo.

„Tikimės, kad kortelė paskatins lankyti muziejus, renginius. Negalvojame, kad tai bus masiškai, bet jei vienas kitas pasinaudos ir gaus kultūrinių, švietimo ar socialinių paslaugų, bus tik geriau. Žinote, kaip būna su tomis nuolaidomis – žmonės kartais ir nelabai reikalingus dalykus įsigyja, jei mato, kad yra pigiau“, – juokėsi administracijos direktorius.

Pagal amžių neskirstys

Kortelė bus visiems klaipėdiečiams. Dar vienas jos tikslas – skatinti bendruomeniškumą ir patriotizmą. Tačiau administracijos direktorius neslepia, kad svarbi ir ekonominė nauda. Labiausiai savivaldybė norėtų išsaugoti dirbančius miestiečius.

„Didžiausias mūsų interesas – tie, kurie pradeda mokėti mokesčius, tai yra nuo 18 m. amžiaus. Nuo gyvenamosios vietos deklaravimo priklauso, kur keliauja Gyventojų pajamų mokestis. Bet tikrai neskirstysime pagal amžiaus grupes“, – žadėjo G.Neniškis.

Tikėtina, kad norintieji nuolaidų už kortelę turės susimokėti bent simbolinį mokestį.

„Pinigų joms subsidijuoti bent dabar tikrai neplanuojame. Bet gali būti visokių variantų. Gal pirmoji partija išeis nemokamai. Bet jei pavyks pasiekti, kad gavęs dvi tris paslaugas iškart sutaupysi penkis šešis eurus, apie subsidijavimą negalvosime“, – teigė G.Neniškis.

Dizainą patikės studentams

Šią savaitę aptarti techniniai klausimai ir nuspręsta, kad kortelės dizainą kurs Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos vizualinio dizaino katedra.

„Mielai su jais bendradarbiaujame. Prašysime, kad studentai paieškotų kažkokio varianto ir čia. Pabandysime pasitelkti jaunatvišką potencialą, kad gautume gražių idėjų projektui“, – sakė administracijos direktorius.

Kol kas svarstoma gaminti plastikinę kortelę. Tačiau tikėtina, kad ja pasinaudoti pakaks išmaniojo telefono.

Tikimasi, kad kortelė pradėtų veikti jau kitąmet.

„Labai priklausys nuo konkursinių procedūrų. Planuojame per šiuos metus patvirtinti konkursines sąlygas ir pradėti procedūras. Tikiuosi, kad kitų metų antroje pusėje kažkoks rezultatas tikrai turėtų būti“, – vylėsi G.Neniškis.

Kortelės siūlomas lengvatas turės patvirtinti ir miesto taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Klp

Mokesčių prireikė vadininkams,nebeturi ko taškyti.Siūlykit ką nors įdomiau ,vertingiau ,visuomeniniu vargiai ar daug kas važiuoja.

pensininkė

pasiūlykite gerus atlyginimus ir bus daugiau negu reikia , jiems mat reikia kad kuo daugiau liktų mokesčių mokėtojų tegul siūlo butus išsipirkti lengvatinėmis sąlygomis ir algas geras iš Klaipėda klestės

Joo

Apie korteles kalba,geriau pasirupinkit musu vaiku ateitimi kad galetu lankyti darzelius,visur eiles.Ju truksta visam mieste, kaip gyventi ir dirbti jaunam zmogui,su tokiom algom i privatu, tik pasvajoti.Reiktu nauju darzeliu,o ne nauju prekybos centru....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS