Klaipėdietė pasibaisėjo stotele: čia ne gūdūs sovietmečio kolūkių laikai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIETĖ PASIBAISĖJO STOTELE: ČIA NE GŪDŪS SOVIETMEČIO KOLŪKIŲ LAIKAI

Tauralaukio gyventojai skundžiasi jau ne vieną dešimtmetį vaizdą bjaurojančia autobusų stotele. Pasenusios, ištrupėjusios plytos, vietomis kiauras stogas, nubyrėjęs tinkas – tokį pirmą vaizdą pamato į Tauralaukį autobusu atvažiavę žmonės.

Apverktinos, kone avarinės būklės autobusų stotelė tapo tikru galvos skausmu vietos gyventojams.

Kai kurie žmonės apgriuvusios stotelės nuotraukas ėmė viešinti socialiniuose tinkluose, taip tikėdamiesi atkreipti valdžios dėmesį.

"Čia ne gūdūs sovietmečio kolūkių laikai. Tai – 2019-ieji, Tauralaukis. Taip atrodo autobusų laukimo stotelė", – piktinosi gyventoja.

Internete pasklidusios nuotraukos įplieskė diskusiją tarp gyventojų.

Vieni stebėjosi, kodėl vietoj pasenusios stotelės vis dar neįrengtas naujas, stiklinis paviljonas.

Kiti priešingai – teigė, jog stikliniai paviljonai nėra saugūs, pro juos kiaurai košia vėjas ir merkia lietus, tad pakaktų suremontuoti senąją stotelę.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, jog gyventojai netrukus sulauks pokyčių.

"Stotelė pasikeis vykdant Tauralaukio gatvių rekonstravimo projektą. Vietoj jos atsiras stiklinis paviljonas. Tokie paviljonai stovi ir mieste. Projektas jau parengtas ir perduotas Lietuvos automobilių kelių direkcijai, kadangi tai valstybinės reikšmės kelias. Ruošiamasi vykdyti pirkimą", – pasakojo V.Švedas.

Projektu numatyta ne tik sutvarkyti gatvių dangą, bet ir šaligatvius, vietose, kur jų nėra, įrengti naujus.

Prie Dvaro slėnio gyvenvietės atsiras ir žiedinė sankryža.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

pamenu

lyg, jog tą stotelę apmokėjo paskutinis Tauralaukio dvaro savininkas apie 1990 metus. Prieš tai žmonės stovėjo tiesiog po atviru dangumi. Anuomet jis su žmona nusprendė, jog taip nedera ir apmokėjo visas statybas, kad gyvenvietė gautų normalų autobusų sustojimą. Ar šiandien dar galvoja kas apie bendruomenės gerovę? Ir kaip gyvenimas keičiasi, po trisdešimt metų tavęs niekas nebežino.

Svečias

Nieko nuostabaus, kokia savivaldybės administracija, tokia ir tvarka....planuoja, pirks ir t.t. bet galutinis rezultatas apgailėtinas..... Pasidžiaukime visi puikiai sutvarkytu Mokyklos žiedu...!!!!

Jelena

Ir dar reikia nufotografuoti automobilių stotelė už kinoteatro "Vaidila" - kaip po aviacijos bombardavimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS