Klaipėdietė skundžiasi: lempa šviečia lyg švyturys | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIETĖ SKUNDŽIASI: LEMPA ŠVIEČIA LYG ŠVYTURYS

Per naktį į langus žibinanti lauko šviestuvo šviesa trukdo gyventojos ramybę. Taikos prospekte gyvenanti moteris skundžiasi, kad tokiu būdu ne tik elektra netaupoma, bet ir neatsižvelgiama į šalia gyvenančius klaipėdiečius, kuriems nuo šviesos nėra kur pasislėpti.

Klaipėdietė Lija net užsirašė, kelintą valandą šviestuvas įjungiamas, o kelintą išjungiamas. Jos pastebėjimu, tai vyksta jau ne vienus metus.

"Gyvenu Taikos pr. 38, prieš mano langus stovi dangoraižis, kuriame yra "Swedbank". Jau kelinti metai pastato kampe kabo lempa, kuri šviečia tarsi švyturys. Vasarą irgi dega, bet bent medžio lapai užstoja. Užsirašiau, kad lapkričio 27 d. lempą išjungė 9.25 val., 29 d. – 9.35 val., gruodžio 2 d. – 9.45 val., o įjungė 16.15 val., 16.25 val. Argi čia – elektros taupymas? Dar ten yra mažesnių lempučių, iš mano pusės matyti tik keturios. Kadangi esu nevaikštanti, tai šita švyturio šviesa taip smarkiai žibina į akis, kad nemalonu pro langą žiūrėti", – emocijas liejo moteris.

Jau kelinti metai pastato kampe kabo lempa, kuri šviečia tarsi švyturys.

Susisiekus su "Swedbank" atstovais, kurių patalpos yra Taikos pr. 32A, priešais daugiabutį, kuriame gyvena klaipėdietė, šie patikslino, kad šviestuvas bankui nepriklauso.

"Šviestuvas neturi nieko bendro nei su banku, nei su patalpų savininku. Šviestuvas sumontuotas bendrijos iniciatyva. Informaciją apie šviestuvo keliamus nepatogumus patalpų savininkas perdavė bendrijai", – informavo "Swedbank" atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

Taikos pr. 32A daugiabučio namo pirmininkas Marius teigė, kad lempa skirta pačių gyventojų saugumui – tiek rytais, tiek vakarais apšviečia automobilių stovėjimo aikštelę ir visą teritoriją aplinkui, tad žmonės gali vaikščioti saugiau.

Taip pat Marius svarstė, galbūt vertėtų organizuoti gyventojų susirinkimą, kalbėti apie tai, kaip šviestuvą būtų galima pakreipti, kad moteriai jis netrukdytų.

Tad sužinoję, kuriame aukšte Lija gyvena, šviestuvo kryptį veikiausiai pakeistų, tačiau nežinia, ar dėl to nesiskųstų kiti gyventojai.

"Lempa ir yra tam, kad naktį šviestų. Per naktį ją laikome įjungtą, kad būtų saugu. Gal galėtume ją pasukti į apačią ar į šoną. Tačiau čia ne mano vieno sprendimas", – sakė Marius.

Jeigu moteris norėtų situaciją pakeisti, turėtų kreiptis į Taikos pr. 32A namo pirmininką.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nustebino

Moteriške, užsitrauk užuolaidas

Gyventojas

Ar jūs matėte kur tas šviestuvas nukreiptas, ir kurioje pusėje randasi Taikos 38 namas???? Kaip jis gali trugdyti???

Jonas

Užkniso tuos lempos tikrai.Baltas prožektorius tikrai daugiau erzina ,nei geltona spalva
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS