Klaipėdietės Italijoje ragavo žurnalisto duonos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIETĖS ITALIJOJE RAGAVO ŽURNALISTO DUONOS

  • 0

„Varpo“ gimnazistės Liucija Paniuškytė ir Arina Dumčiūtė Italijoje šventė Comenius daugiašalės mokyklų partnerystės projekto „Kelionė per gyvenimo pokyčius“ pabaigtuves.

Gegužės mėnesį Klaipėdos „Varpo“ gimnazijos mokinės L.Paniuškytė ir A.Dumčiūtė kartu su anglų kalbos mokytoja Aušra Skeivyte grįžo iš Italijos, kur vyko baigiamasis – devintasis Comenius daugiašalės mokyklų partnerystės projekto susitikimas.

Susibūrimo tikslas buvo sukurti pirmojo projekto susitikimo metu pradėtos e-knygos paskutinįjį – devintąjį – skyrių.

Projekte „Kelionė per gyvenimo pokyčius“ dalyvavo devynios šalys. Mokytojai ir mokiniai iš Lenkijos, Vokietijos, Anglijos, Turkijos, Portugalijos, Graikijos, Italijos, Latvijos ir Lietuvos turėjo unikalią galimybę bendrauti, kurti, diskutuoti, plėsti savo akiratį, turtinti ne tik anglų kalbos žinias, bet ir kultūrinį suvokimą.

Saulėtoje Italijoje susitikimas vyko vos keturias dienas. Pirmąją dieną italai sužadino kiekvieno dalyvio – tiek mokytojų, tiek mokinių – patriotinius jausmus, suvirpino širdis: per iškilmingą atidarymo ceremoniją skambėjo kiekvienos šalies himnas.

Po šios jaudinančios akimirkos visi projekto dalyviai tarėsi, koks bus paskutinysis – devintasis šio projekto skyrius. Susitikimo Italijoje tema buvo komunikacijos, pasirinktoje kurti istorijoje turėjo būti panaudotos šiuolaikinės susisiekimo ir bendravimo technologijos.

Antrąją dieną, lankant įspūdingiausias Crotone miesto vietas, moksleivių akis ne tik džiugino nuostabūs vaizdai, jie dar turėjo kurti istoriją. Mokiniai filmavo ir fotografavo. Iltalijos kraštovaizdžio grožis iš tiesų gniaužė kvapą, todėl projekto dalyviai nenorėjo palikti nei ilgai išlikusių gynybinių pilių, nei kitų nuostabių vietų.

Trečiąją dieną vyko kūrybiniai darbai. Vieni mokiniai ir mokytojai kūrė istoriją, kiti dirbo su fotodienoraščiu, treti turėjo prisiminti susitikimus savo šalyse ir sukurti po nedidelį straipsnį, kuriame perteiktų, kas vyko.

Nepaisant to, kad visas gamybos procesas buvo itin sunkus ir reikalaujantis daug susikaupimo bei energijos, klaipėdietės patikino, jog dirbant būta ir nemažai juoko, gerų emocijų.

Paskutiniąją – ketvirtąją dieną visi darbai buvo baigti, o sėkmingas finišas pažymėtas švente.

Moksleivės pripažino, kad kelionė paliko begalę neišdildomų įspūdžių, praplėtė ne tik anglų kalbos žinias, bet ir draugų ratą, suteikė puikią progą pamatyti visai kitą kultūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS