Klaipėdietis išaiškino šiukšlių maišų vagis | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIETIS IŠAIŠKINO ŠIUKŠLIŲ MAIŠŲ VAGIS

Klaipėdietis išnarpliojo detektyvą, kas vagia šiukšlių maišus iš paplūdimiuose stovinčių šiukšlių dėžių. Pasak vyro, taip elgiasi vadinamieji pliažų sanitarai, kurie renka butelius ar kitą tarą.

Dienraštis "Klaipėda" rašė, kad pastaruoju metu iš paplūdimiuose esančių šiukšlių dėžių dingsta plastikiniai maišai. Neapsikentę ir nebežinodami, kaip apsiginti, valytojai ilgapirščiams paliko grėsmingą laišką.

Ant mėlynos medinės šiukšlių dėžės, kuri stovi netoli molo, vinimi prikabintas laiškas: "Žmogus! Būk žmogus! Negalima vogti maišus! Bus blogai. Vis tiek pagausiu!"

Paplūdimių prižiūrėtojai vylėsi, kad ši žinutė sudrausmins vagis.

Maišai į šiukšlių dėžes dedami, siekiant užtikrinti geresnes sanitarines sąlygas. Dėl jų atliekos neištepa sienelių, dėžės neprisigeria kvapo. Priešingu atveju jas reikia plauti.

Vienas klaipėdietis tvirtino, kad išaiškino, kas iš šiukšlių dėžių vagia plastikinius maišus. Pasak vyro, taip elgiasi vadinamieji pliažo sanitarai, kurie renka gėrimų tarą, o vėliau neša į taromatus.

"Antradienį mačiau, kaip dvi moterys, iš kurių viena – apyjaunė, o kita – pagyvenusi, ir keli vyrai norėjo įlipti į autobusą stotelėje Antrojoje Melnragėje. Visi tokie "pavargę". Jie nešėsi penkis juodus didelius maišus, į kuriuos buvo prikrauta įvairių butelių. Net neabejoju, kad plastikinius maišus kompanija pasiėmė iš paplūdimiuose esančių šiukšlių dėžių", – teigė klaipėdietis.

Pasak vyro, vairuotojas kompaniją su nešuliais atsisakė įleisti į autobusą. Bijojo, kad jie priterš transporto priemonę ir ši dvoks. Priminė, jog jau kartą buvo tokia situacija.

"Matyt, "sanitarai" tempia tuos maišus, prakiurdo ir pradeda bėgti gėrimų likučiai", – spėjo klaipėdietis. Jis teigė, kad iš maišų lyg kažkas tekėjo ir šį kartą.

"Paprastai tie žmonės tarą neša į Pirmojoje Melnragėje esantį prekybos centrą. Būna, kad važiuoja ir iki P.Lideikio gatvės stotelės. Tada tarą neša į Liepojos gatvėje esantį prekybos centrą", – komentavo gyventojas.

Anot vyro, norintieji išaiškinti šiukšlių maišų vagis turėtų peržiūrėti prie taromatų įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų įrašus.

Gairės: šiukšliadėžė, šiukšlių maišai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS