Klaipėdoje bus minimas uosto perdavimo Lietuvai šimtmetis | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE BUS MINIMAS UOSTO PERDAVIMO LIETUVAI ŠIMTMETIS

  • 4

Klaipėdoje antradienį bus minimas uosto perdavimo Lietuvai šimtmetis.

1923 metų sausį Lietuvai atgavus Klaipėdą, birželio 27-ąją šaliai buvo perduotas ir Klaipėdos uostas.

Šia proga prie Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos pastato bus iškilmingai pakelta 36 metrų ilgio vėliava, o uoste esantys laivai sveikins savo garsiniais signalais. Šokėja Inga Briazkalovaitė atliks vertikalų šokį ant direkcijos administracinio pastato, gros Karinių jūrų pajėgų orkestras.

Kaip pranešė direkcija, lygiai prieš šimtą metų prasidėjo naujas jūrinės Lietuvos valstybės etapas, atvėręs plačias galimybes šalies ekonominei ir socialinei plėtrai.

„Šiandien uostas pasikeitęs neatpažįstamai. Nuolatinės investicijos į uosto vystymą ir modernizavimą Lietuvos uostą yra atvedusios į pažangiausių ir konkurencingiausių gretas. Keleiviniai ir krovininiai laivai į Klaipėdos uostą ir iš jo kursuoja laivybos linijomis, kurios Klaipėdą tiesiogiai jungia su 70-čia pasaulio valstybių“, – skelbia direkcija.

Anot įstaigos, Klaipėda kasmet sulaukia 6 tūkstančių laivų, kuriais atgabenami ir iškeliauja apie 40 milijonų tonų krovinių, kruiziniais ir keleiviniais laivais Lietuvą pasiekia iki pusės milijono turistų ir keleivių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Klaipėdietis

Klaipėdos miestui ištokio atidavimo apvalus 0.Viską susišliuoja Vilnius.

buves laivynas

Tik prisiminuomose ir nuotraukose liko..?

reikia vėliavas

su juodais kaspinais iškelt taip pažymint kad viskas jau yra prašikta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS