Klaipėdoje klounas kviečia šypsotis | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE KLOUNAS KVIEČIA ŠYPSOTIS

  • 11

Jau porą savaičių miestiečiai pastebi – Klaipėdos gatvėse vaikšto klounas. Nuo vasario 14 d. spalvota apranga išsiskiriantis personažas klounas Valentinas vaikšto miesto gatvėmis dalindamasis gera nuotaika bei kviečia nusišypsoti ir liūdniausią praeivį.

Tai aktoriaus Pauliaus Kavoliūno vykdomas meninis projektas „Socialinės klounados taikymas Klaipėdos miesto viešose erdvėse“.

Meninės akcijos tikslas – pagyvinti miesto viešąsias erdves ir pagerinti miestiečių emocinę būklę. Klounas kaip personažas yra labai sociali būtybė, kuri atspindi visas žmogiškas savybes bei visą spektrą emocijų, kurias žmogus geba jausti. Humoras sukuria pasitikėjimą. Be to, jeigu žmonės jaučia stresą ir įtampą, juokdamiesi jie to atsikrato ir vėl gali pasidžiaugti tuo humoro jausmu, kurį patys turi.

„Esu pastebėjęs, kad mieste įprasta vaikščioti nuleista galva. Tikiu, kad klounas ne tik privers pakelti galvą, bet ir jaukiai nusišypsoti“, – teigė idėjos autorius aktorius P. Kavoliūnas.

Bendradarbiaudamas su viešąja įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ klounas Valentinas važiuos autobusais – tikrins keleivių emocijas. Taip pat eis į parduotuves, parkus ir ten į gyvenimiškas situacijas pažvelgs su humoru. Aplinkai tai suteiks netikėtumo ir žavesio, o miesto gyventojams – momentinio žaidimo jausmą.

Iki liepos 31 d. klounas pasirodys viešose miesto vietose 40 kartų.

GALERIJA

  • Klaipėdoje klounas kviečia šypsotis
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Kažin

Ar tikrai klounas netrukdo eismui? Ką tik pravažiavau Taikos pr- Sausio 15 sankryžą. Jis žongliravo prie pat gatvių sankirtos ir nevalingai atkreipė dėmesį į save!

Kvepia konservais

Kaip nutiko, kad Klaipėdoje Universitetinei ligoninei negali išrinkti vadovo, nes 4 tinkamų kandidatų nepakanka. Labai panašu į korupciją, matomai nesuranda grynakraujo konservatoriaus ir žarsto žmonėms pieskus į akis.

Nejuokinga, o apgailėtina

. Vyriškiausios profesijos propaguotojas... Drūtas vyras, eitų rimtus darbus dirbti, galėtų Ukrainos kariamas padėti. ..Ar bent plaktuką moka laikyti, fizinius darbus dirbti ? Apgailėtinas tipas. Žmonės dirba , vargsta, eurocentus skaičiuoja, nuolaidų iešodamai, o jis mus linksmins?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS