Klaipėdoje kuriasi 3x3 krepšinio lyga | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE KURIASI 3X3 KREPŠINIO LYGA

  • 0

Sparčiai visame pasaulyje populiarėjanti olimpinė sporto rungtis neaplenkia ir Lietuvos. Pastaraisiais metais, vasaromis vyksta 3 prieš 3 Lietuvos čempionatas, kurio kiekviename ture auga komandų skaičius.

Vasarą taip pat įvyko pirmasis Lietuvos krepšinio lygos ir 3x3 krepšinio asociacijos organizuotas „Hoptrans“ turnyras, kuriame rungėsi ir profesionalūs krepšininkai iš LKL, kitų šalių aukščiausiose lygose žaidžiantys lietuviai bei nacionalinės krepšinio lygos žaidėjai.

„Ši olimpine rungtis gerokai skiriasi nuo įprasto, galbūt mums labiau pažįstamo, gatvės krepšinio, – apie FIBA 3x3 stilių kalba vienas lygos kūrėjų Vygantas Nagys. – 12 sekundžių atakos laikas vos palietus kamuolį šiam žaidimui suteikia dinamiškumo, bei reikalauja labai greitų sprendimų.“

Rugpjūčio viduryje finišavo Lietuvos krepšinio čempionatas, kuriame prizines vietas įvairiose amžiaus grupėse iškovojo klaipėdiečiai. U18 amžiaus grupėje iškovotas auksas , U16 ir U17 grupėse ekipos pasidabino sidabro medaliais.

„Klaipėdiečių aktyvumas, aukšti rezultatai tik patvirtina faktą, kad žaidimas 3 prieš 3 turi vykti ne tik vasaros sezono metu, – teigė V. Nagys. – Bendradarbiaudami kartu su Lietuvos 3x3 krepšinio asociacija bei čempionato organizatoriais, mokėmės šio specifinio sporto aptarnavimo, turnyrų organizavimo specifikos, teisėjavimo subtilybių ir nusprendėme puoselėti šį sportą bei padėti visiems ruoštis sekančiam Lietuvos čempionatui.“

Klaipėdos 3x3 lyga startuos spalio antroje pusėje, bus žaidžiami 6 etapai, kuriose komandos rinks reitingo taškus ir kausis dėl kelialapio į finalinį etapą, kuris numatomas 2021 metų balandžio mėnesį.

„Matydami kaip sparčiai populiarėja ši sporto šaka, nusprendėme ir mes nerti į jos vandenis, – teigė vienas lygos kūrėjų Rokas Misevičius. – Klaipėdoje turime visas galimybes organizuoti 3x3 krepšinio lygą. Tai būtų puiki proga ne tik profesionaliems sportininkams įsilieti į šį sportą, bet taip pat ir mėgėjams geriau pažinti 3x3 krepšinį.“

Lygoje dalyvauti galės visi norintys krepšinio entuziastai, atitinkamose grupėse: Elito - žaidėjai be jokių apribojimų, Mėgėjai - negali žaisti NKL, LKL ar kitose atitinkamose užsienio lygose žaidžiantys žaidėjai. Veteranai 35+, U17, U15, U13, U11. Kiekviename etape gali būti organizuojamos ir papildomos amžiaus grupės, tačiau reitingo taškai nebus skaičiuojami.

Finaliniame etape grupių nugalėtojai bus apdovanoti specialiai jiems sukurtais krepšinio marškinėliais, kelialapiu į Lietuvos 3x3 čempionato etapą bei kitais rėmėjų bei partnerių prizais.

Daugiau informacijos apie lygą galite rasti: www.klaipedoslyga.lt.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS