Klaipėdoje – lenkų burlaivio vizitas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE – LENKŲ BURLAIVIO VIZITAS

Uostamiestyje šią savaitę viešėjo vienas didžiausių Lenkijos burlaivių. „Dar Młodzieży“ atplaukė prieš pat Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Nors sutapimas prasmingas, jo trumpas vizitas Klaipėdoje nebuvo specialiai derintas prie švenčių.

„Tai yra Gdynės universiteto laivas. Matyt, buvo su studentais susiplanavę praktinius plaukimus. Burlaivis buvo užsiregistravęs į pirmąją didžiąją regatą „The Tall Ships Races“. Bet kai pradėjo laivai atsišaukinėti dėl COVID-19, jis irgi atsišaukė“, – paaiškino „Jūros šventės“ jūrinių projektų koordinatorė Violeta Ulevičienė.

„Dar Młodzieży“ pastatytas Gdynėje 1981 m. Per dieną burlaivis gali įveikti beveik 500 km atstumą. Jis yra pirmasis Lenkijoje pastatytas burlaivis, apiplaukęs pasaulį.

Klaipėdos Kruizinių laivų terminale prisišvartavusio laivo nepastebėti sunku – jo burės stiebiasi aukščiau nei 60 metrų.

„Matyti iš tolo. Labai gaila, kad jo nebus regatoje. Vienas didžiausių lenkų burlaivių. Reprezentacinis – dalyvauja visose regatose, ir pati esu jame buvusi“, – prisiminė V.Ulevičienė.

Beveik 109 metrų ilgio laivo įgulą sudaro 168 žmonės. Dauguma jų – kadetai. Šią savaitę juos buvo galima sutikti ir Klaipėdos gatvėse.

Klaipėdiečiai pasisvečiuoti laive progos neturėjo – lankytojai įleidžiami nebuvo. Be to, laivas stovėjo prie uždaros krantinės.

„Ten stovi tvora – žmonės nei prieiti normaliai,  nei pasižiūrėti negali“, – apgailestavo V.Ulevičienė.

Tai ne pirmas atšauktoje burlaivių regatoje planavęs dalyvauti laivas, kuris atplaukia į Klaipėdą. Praėjusią savaitę prie Dangės krantinės buvo prisišvartavęs ispanų burlaivis „Atyla“. Jis į Lietuvą dar grįš per Jūros šventę kaip „Baltic Regatta 2021“ dalyvis.

GALERIJA

  • Klaipėdoje – lenkų burlaivio vizitas
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Prieš tris dienas buta įvykio...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS