Klaipėdoje – naktinės karių pratybos: mokysis veikti slaptai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE – NAKTINĖS KARIŲ PRATYBOS: MOKYSIS VEIKTI SLAPTAI

  • 20

Artėjančią savaitę mieste ir jo prieigose numatomos naktinės karinės pratybos. Anot kariškių, per jas bus mokomasi veikti slaptai, tad gyventojai veiksmų pastebėti neturėtų. Priešingu atveju tai reikštų, kad buvo padaryta klaidų.

Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados "Žemaitija" Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono karių naktinės sėlinimo pratybos mieste ir jo prieigose numatomos nuo rugsėjo 1 d. 18 val. iki rugsėjo 3 d. 24 val.

Tiesa, net ir naktinėjantys klaipėdiečiai karių matyti neturėtų. Pratybų tikslas – nepastebėtiems judėti apgyvendintoje teritorijoje.

"Tai yra sėlinimo pratybos. Jų tikslas yra toks, kad niekas nematytų. Jeigu kariai bus pastebėti, reikš, jog veikiama neteisingai", – paaiškino bataliono atstovas Edvinas Urbonas.

Taigi pratybų metu nebus naudojamos ir mūšio imitacinės priemonės (mokomieji šoviniai, pirotechnika) ir pan.

Numatoma, kad pratybose daug dalyvių nedalyvaus – viso labo apie 15 karių, kurie savo užduotis atliks nedidelėmis grupelėmis po kelis žmones. Neketinama naudoti ir daug technikos.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Šaukštas Šveikas

Taigi pratybų metu nebus naudojamos ir mūšio imitacinės priemonės (mokomieji šoviniai, pirotechnika) ir pan. Bus naudojamos ne imitacinės, o tikros trasuojančios kulkos... Bet kam tai reikalinga.... O užkandžiaus auksiniais šaukštais.

Stebės sėlinimą ar sėklinimą?

"Tai yra sėlinimo pratybos. Jų tikslas yra toks, kad niekas nematytų. Jeigu kariai bus pastebėti, reikš, jog veikiama neteisingai", – paaiškino bataliono atstovas Edvinas Urbonas. Kažkur girdėjau, kad stebėti "pratybų" pakviesti kiniečiai, jie mažomis grupelėmis po tris milijonus stebės pratybas. Maždaug 15 "grupelių"

Niurnbergas

Bolševikų išgamos - nešdinkitės iš okupuoto Karaliaučiaus krašto! Jūsų laikas baugėsi 1995 m.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS