Klaipėdoje prasideda jaunimui skirtas jūrinis forumas „Jūros ambasada“ | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE PRASIDEDA JAUNIMUI SKIRTAS JŪRINIS FORUMAS „JŪROS AMBASADA“

  • 0

Klaipėdoje ketvirtadienį vyks jaunimui skirtas interaktyvus jūrinis forumas „Jūros ambasada“, kuriame per edukacijas bus galima susipažinti su jūrinėmis profesijomis, istorija bei ateities gairėmis.

„Forume apžvelgsime, kaip keičiasi jūra, kokios yra naujausios laivybos tendencijos, jaunimui pateiksime informaciją apie sudarytas puikias sąlygas čia, Klaipėdoje, mokytis ir siekti karjeros aukštumų su jūra susijusiose srityse“, – apie forumą sakė projektą „Jūros ambasada“ įgyvendinančios asociacijos „Lietuvos jūrinis klasteris“ koordinatorius Andrius Sutnikas.

Anot jo, Klaipėdos mokslininkų ir inovatorių komanda jaunimui pristatys naujausius mokslinius tyrimus, inovacijas, kurios svarbios ir aplinkosauginiu požiūriu.

Pasaulinės jūros dienos proga organizuojamame renginyje vyks edukacijos, kurios leis susipažinti, kaip yra valdomi ir kaip uoste kraunami laivai, laivų statykloje suvirinamos jų detalės, veiks jūrinių mazgų dirbtuvės.

Edukacijų erdvėje vyks ir virtualios realybės jūrinių video demonstracijos – su sukurtais virtualios realybės video vasarą jau buvo supažindinti Jūros šventės svečiai, apsilankę Jūrininkų skverelyje.

Forume bus skaitomi su jūra, jos galimybėmis, laivybos istorija ir ateities gairėms susiję pranešimai. Daug dėmesio bus skirta jūrinėms profesijoms, aptartos karjeros perspektyvos jūriniame sektoriuje.

Taip pat bus pristatytos jūrinės inovacijos ir tyrimai, aplinkosauginiai sprendimai, kurie gali padėti pasirūpinti jūros ekosistema.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS