Klaipėdoje viešiesiems tualetams vietų dar nerado | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE VIEŠIESIEMS TUALETAMS VIETŲ DAR NERADO

Klaipėdoje įrengti autobusų stotelių paviljonus, o greta jų – ir viešuosius tualetus, panoro tik viena įmonė. Konkursu domėjosi dar viena kompanija, tačiau ji savo pasiūlymo nepateikė.

Klaipėdoje įrengti autobusų stotelių paviljonus, o greta jų – ir viešuosius tualetus, panoro tik viena įmonė. Konkursu domėjosi dar viena kompanija, tačiau ji savo pasiūlymo nepateikė.

Savivaldybės sutartis su įmone, kuri mieste nemokamai pastatė ir prižiūrėjo keleivių laukimo paviljonus, baigėsi šiemet. Už tai, kad pastatė stotelių paviljonus, bendrovė turėjo teisę nuomoti reklaminius plotus ant šių statinių ir kitų tam skirtų įrenginių. Savivaldybė iš jos nerinko jokių mokesčių už šią paslaugą.

Kadangi sutartis baigėsi, paskelbtas naujas konkursas. Juo domėjosi – pasiėmė sąlygas – dvi įmonės.
Tačiau, anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Michailovo, viena savo pasiūlymo taip ir nepateikė.

"Turime vieną dalyvį. Dar negaliu skelbti, kas jis. Dabar tikriname, ar įmonė pateikė visus reikiamus dokumentus. Vėliau analizuosime pasiūlymą", – pasakojo pavaduotojas.

Konkursą laimėjusi įmonė turės ne tik pastatyti paviljonus autobusų stotelėse, bet ir tualetus. Numatyta, kad pastarųjų turi atsirasti ne mažiau kaip penki. Kol kas neaišku, kur jie turėtų būti įrengti.

"Aišku tik tiek, kad tualetai bus pastatyti netoli paviljonų. Įtakos vietos pasirinkimui turės ir tai, ar statinius bus įmanoma prijungti prie vandens ir nuotekų tinklų", – tvirtino pavaduotojas.

Statant naujuosius tualetus, turėtų būti atsižvelgta į parengtą viešųjų tualetų išdėstymo schemą mieste.
Šis konkursas didelės apimties, sutartis bus pasirašoma 15-ai metų.

Klaipėdoje reikia įrengti ir daugiau keleivių laukimo paviljonų autobusų stotelėse. Šių statinių dabar uostamiestyje yra pastatyta apie 100, trūksta dar 150.
Planuojama stotelių paviljonus pakeisti centrinėje miesto dalyje.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS