Klaipėdos gatvėse – gerą nuotaiką nešantis klounas: pratinasi miestą | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS GATVĖSE – GERĄ NUOTAIKĄ NEŠANTIS KLOUNAS: PRATINASI MIESTĄ

  • 7

Klaipėdos gatvėse – klounas Valentinas, kuris visiems dovanoja pavasarį ir gerą nuotaiką. Valentinas nori, kad kuo daugiau žmonių veidų nušvistų šypsenos, praneša LNK.

Klouno tikslas buvo pasiektas – žmonės negalėjo paslėpti šypsenų nuo veidų ir dėkojo už praskaidrintą nuotaiką: „Tikras pavasaris, atsispindi saulės spinduliai burbuliukuose. Tikrai gražu.“

„Labai linksma, praskaidrino nuotaiką“, „Labai smagu matyti, kai keliama nuotaika“ – apie tai, kaip kilo idėja džiuginti kitus ir pasitikti pavasarį gatvėse su muilo burbulais, pokalbis su klounu Valentinu – aktoriumi Pauliumi Kavaliūnu.

– Kaip sugalvojote mieste dalyti gerą nuotaiką?

– Jau prieš trejus ketverius metus sugalvojau, kad linksma būtų, jei po miestą vaikščiotų klounas, kokios situacijos man būtų juokingos, ką jis galėtų daryti. Kai prasidėjo karantinas ir kiti įvykiai, sustiprėjo tikėjimas, kad pats laikas išleisti jį į gatvę, jog žmonės galėtų pasidžiaugti.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Kas stebina?

– Mane stebina, kad žmonės eina nuleidę galvą, prisižiūri savo reakcijų. Matydami mane jie pakelia galvas ir šypsosi. Tai labai smagu.

– Kas buvę išskirtinio?

– Kai iškvietė policiją, nes prie šviesoforo, kai klounas norėjo, kad jis visada degtų žaliai, praeivis pasakė: spirk į stulpą. Aš vaikiškai spirtelėjau, tada po kokių 10 min. atvažiavo policijos ekipažas ir paklausė, ką čia darau. Sakiau, kad daliju gerą nuotaiką. Klausė, ar blaivas. Atsakiau, kad taip.

Kadangi leidimą turiu, tikslą ir idėją turiu, pasilabinome, pašnekėjome, dar ir nusifotografavome.

Tai gal vienuoliktas ar dvyliktas klouno išėjimas. Jų turėtų būti 40 įvairiose miesto vietose.  Dabar pratinuosi miestą, centre tai lengviausia daryti. Vėliau galėsiu nueiti į pietinius ir šiaurinius rajonus, prie perkėlos, jūros.

Klounas yra neįprastas personažas. Mano tikslas ne tik palinksminti, bet užmegzti kontaktą, pabendrauti, palinkėti geros dienos. Klounas atskleidžia žmogiškąsias ir juokingąsias žmonių savybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nepajėgiat troliai

į linksmus šviesius dalykus pažiūrėt teigiamai ir laisvai.Greit patys save ,,suėsit"

gprje

matosi is seimo pabeges

nežinau, bet

man jokio įspūdžio nedaro tas klounas...Ar tas , ar kitas nematau jokio nuotaikos kėlimo....... ? >>>to "visai gerai"---gal ir reikia Savivaldybės leidimo, nes mieste gali atsirasti ir daugiau -fiktyvių "geros nuotaikos nešančių klounų ". Linksminkitės ir būkit nuotaikingi )))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS