Klaipėdos geležinkelio stotis primena tuščią sceną | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS GELEŽINKELIO STOTIS PRIMENA TUŠČIĄ SCENĄ

Nuo vasario pradžios sustabdžius baltarusiškų trąšų tranzitą geležinkeliu per Lietuvą į jūros uostą, Klaipėdos geležinkelio stotys drastiškai ištuštėjo. Vis dėlto geležinkelininkai tikino, esą kitų krovinių gabenimo tvarka nepasikeitė, įprastai pagal tvarkaraštį kursuoja keleiviniai traukiniai.

"Lietuvos geležinkelių" grupei priklausanti krovinių geležinkeliu vežimo bendrovė "LTG Cargo" nuo vasario 1-osios nebegabena Baltarusijos bendrovės "Belaruskalij" trąšų.

Jų tranzitas per Lietuvą iki Klaipėdos uosto buvo nutrauktas dėl JAV sankcijų Baltarusijos kalio trąšų gamintojai.

Iki šiol "LTG Cargo" per metus vidutiniškai gabeno per 10 mln. tonų "Belaruskalij" krovinių už maždaug 60 mln. eurų.

Geležinkelių bendrovės komunikacijos direktoriaus Manto Dubausko teigimu, vidutiniškai per dieną į Lietuvą atvykdavo 9 "Belaruskalij" sąstatai arba maždaug po 450 vagonų.

"Belaruskalij" trąšos sudarė apie 40 proc. viso geležinkeliu į Klaipėdos uostą atvežamo krovinių kiekio.

Šių krovinių tranzito nutraukimas iš esmės pakeitė vaizdą ir Klaipėdos geležinkelio stotyse, kurios darbo dienomis yra visiškai tuščios, nors bendrovės ryšių su visuomene vadovė Laura Gabrilavičiūtė patikino, kad be baltarusiškų trąšų tranzito nutraukimo daugiau niekas labai ir nepasikeitė.

"Nuo vasario 1 d. sustabdžius paslaugų teikimą "Belaruskalij" nebekursuoja šios bendrovės krovinius gabenantys traukiniai. Visi kiti kroviniai vežami, kaip įprasta. Keleiviniai traukiniai kursuoja įprastai pagal tvarkaraštį", – teigė L.Gabrilavičiūtė.

Keliones traukiniais Lietuvoje ir užsienyje vykdančios bendrovės "LTG Link" duomenimis, sausį traukiniais vietiniais maršrutais keliavo 338 tūkst. žmonių, gruodį buvo pervežta 393 tūkst. keleivių.

Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, kai šalyje buvo pervežta 151 tūkst. keleivių, 2022 m. sausį keliones traukiniais rinkosi 187 tūkst. (123 proc.) daugiau žmonių.

Populiariausi maršrutai buvo Vilnius–Kaunas, Vilnius–Turmantas ir Vilnius–Klaipėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

tam, kuris siunčia...

Eik pas pyzdon.

Drs

Kosmonautų valdžia žemiečiams uždėjo oro mokestį PSD, be Teismo sprendimo ištuština PSD skolininkų saskaitas, bet tuo tarpu tų skolininkų neapdraudžia (paskui kartais tą surinktą PSD neatiduoda medicinai, bet įdeda į terminuotus indėlius)... Kosmonautų valdžia uždeda tokius apribojimus subsidijoms gauti, kad žemiečiai jų visai negautų arba kuo mažiau žemiečių jas gautų, taip pat kiršinasi su kaimynais ir ne kaimynais, kad žemiečiai savo šalyje negyventų per daug gerai...

...

Drs, иди нахуй.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS