Klaipėdos greitosios medikai įsigijo naujus automobilius | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS GREITOSIOS MEDIKAI ĮSIGIJO NAUJUS AUTOMOBILIUS

Klaipėdos greitosios medicinos stoties autoparką papildė du nauji automobiliai. Vienas jų – pirmasis tokio tipo greitosios automobilis Lietuvoje.

Pritaikė medikų reikmėms

„Nauji automobiliai padės dar geriau ir kokybiškiau teikti paslaugas klaipėdiečiams ir aplinkinių regionų pacientams“, – naujuoju pirkiniu džiaugėsi Klaipėdos greitosios medicinos stoties vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis.

Naujuosius automobilius „Volkswagen Krafter“ ir „Volkswagen Amarok“ įstaiga įsigijo už savo uždirbtas lėšas. Pastarasis automobilis – pirmasis bei vienintelis toks Lietuvoje. Klaipėdiečių prašymu, gamintojų jis buvo patobulintas ir labiau pritaikytas greitosios medikų reikmėms. Panašius automobilius ateityje planuoja įsigyti ir Krašto apsaugos ministerija.

„Volkswagen Krafter“ – pirmasis tokio tipo automobilis uostamiesčio greitosios autoūkyje. Jis dėl platesnio kėbulo labiau pritaikytas sunkių pacientų pervežimui, kai reikia daugiau erdvės skubios pirmos pagalbos teikimui.

Šis automobilis vyks į iškvietimus, kur prognozuojamas paciento gaivinimas, taip pat būtina skubi pagalba dėl patirtos traumos, infarkto ar insulto.

Salonui – daug dėmesio

R. Juodviršis juokavo, kad naujais automobiliais ne visada visi būna patenkinti: kas nors užkliūva arba vairuotojui, arba greitosios medikams. Šįkart naujuoju pirkiniu patenkintos abi pusės. „Volkswagen Amarok“ automobilio patogumus įvertins ir pacientai – salone nesijaučia kratymo. Šia savybe iki šiol galėjo pasigirti retas greitosios automobilis, ypač važiuojant senamiesčiu, kurį dažniausiai tenka kirsti skubiai gabenant sunkų ligonį.

Dar vienas naujojo automobilio privalumų – varomi keturi ratai. Tai ypač aktualu pastaruoju metu, keičiantis greitosios pagalbos teikimo modeliui šalyje, kai klaipėdiečiams vis dažniau tenka skubėti į iškvietimus kituose regionuose, užmiestyje, kur keliai kartais būna sunkiai pravažiuojami.

Užuot suteikus skubią pagalbą, kai svarbi kiekviena minutė, tenka ieškoti, kas ištrauktų įklimpusį greitosios automobilį. Greitosios medikų darbe taip ne kartą yra nutikę net pačiame uostamiestyje.

„Įsigydami naują automobilį daug dėmesio skiriame salonui: kiek ten yra vietos, kiek galima patalpinti įrangos ir kaip kokybiškai galime ten dirbti, – darbo niuansus atskleidė vadovas. – Stengiamės, kad visuose automobiliuose būtų vienoda įranga, kad iš vieno automobilio persėdęs į kitą, medikas viską rastų tose pačiose vietose. Tad ir dabar naujųjų automobilių vidus niekuo nesiskiria nuo įsigytų anksčiau“.

Nuolat atsinaujina

Kai automobilio rida priartėja prie 500 tūkst., stengiamasi jį pakeisti, nerizikuojant, kad šis suges pakeliui vežant pacientą. Greitosios autoūkyje šiuo metu esama 13 nuolat važiuojančių automobilių, dar keturios – atsarginės. Rezerviniai automobiliai privalomi pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą.

Pastaruosius kelerius metus kasmet stengiamasi įsigyti po vieną ar du naujus automobilius, dažniausiai įstaiga juos nusiperka už savo lėšas. Prieš porą metų greitosios automobilį buvo skyrusį ministerija, prieš ketverius metus – Klaipėdos miesto savivaldybė.

GALERIJA

  • Klaipėdos greitosios medikai įsigijo naujus automobilius
  • Klaipėdos greitosios medikai įsigijo naujus automobilius
GMPS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ne i tema

Kada per Balticum TV Dange nustos vadinti dane? Kaip susitare, jau ima veikti...

R

Vaginas kokybiskas? Tu zmogau negyvenk 20meciu atgal. Baisuma kaip ir Audi. Kibiras.

Anonimas

bet uztai kokibiska marke one koki hlama kuris uz metus ides daugiaunegu i si geriau permoket biski ir hera paimti gerai kad kaska nuperka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS