„Klaipėdos keleivinis transportas“ G. Neniškio įpėdinio neieškos | KaunoDiena.lt

"KLAIPĖDOS KELEIVINIS TRANSPORTAS" G. NENIŠKIO ĮPĖDINIO NEIEŠKOS

Nuo šiandien Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas pradeda eiti Gintaras Neniškis, ilgametis viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius. Savivaldybės įmonė kol kas neieškos kito direktoriaus, jai laikinai vadovaus direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas.

Be vadovo neliks

Kadangi viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" savininkas yra Klaipėdos savivaldybės administracija, jos vadovu tapusiam G.Neniškiui iškilo tarnybinis kazusas.

"Įmonės savininkas ir mano darbdavys yra tas pats – Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, tad, formaliai žiūrint, mano darbo vieta turėtų išsisaugoti. Juk administracijos direktoriaus kadencija – tik ketveri metai. Apsisprendėme, jog direktoriaus pareigas eis mano pavaduotojas. Manau, įmonės darbuotojai susitvarkys puikiai. O politikos čia norėtųsi kuo mažiausiai", – aiškino G.Neniškis.

Be vadovo liekančiai įmonei per artėjančius ketverius metus, pasak G.Neniškio, teks įveikti nemažai iššūkių.

"Laukia darbai su projektais – jau vykstančių įgyvendinimas, pasiruošimas naujiems. Be to, auga jaunoji karta, jai taip pat laikas parodyti, ką sugeba", – patikino G.Neniškis.

Dėl interesų – klausimai

Būdamas savivaldybės administracijos direktoriumi, G.Neniškis turės vengti viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Situacija labai keista – turėsiu vengti interesų konflikto, jei teks aiškintis transporto reikalus.

"Situacija labai keista – turėsiu vengti interesų konflikto, jei teks aiškintis transporto reikalus. Metus privalėsiu laikytis atokiai. Tačiau įmonė juk savivaldybės, o ne privatus verslas. O ir tikslai yra tie patys, tiek vadovaujant įmonei, tiek einant direktoriaus pareigas. Bet yra, kaip yra", – pastebėjo G.Neniškis.

Dirbdamas savivaldybės administracijoje, G.Neniškis turėtų sulaukti panašios algos, kokią gaudavo iki šiol, nors tikisi didesnės.

"Turėtų būti panaši kaip ir iki šiol. Savivaldybė moka priedus už stažą, kurį turėsiu suskaičiuoti, juk ne pirmi metai valstybės tarnyboje. Gal atlyginimas kiek ir keisis, aš tikiuosi – į teigiamą pusę", – vylėsi G.Neniškis.

Į rankas – didesnė alga

Ilgametis "Klaipėdos keleivinio transporto" vadovas gaudavo trijų tūkstančių eurų atlyginimą.

"Bet kas ten žino, gal ir mažiau gausiu. Jei neįvykdysiu kažko, blogai dirbsiu, natūralu, turėčiau gauti mažiau. Juk valstybės tarnyboje egzistuoja vertinimai. Kiek uždirbsiu, tiek ir bus", – pažymėjo G.Neniškis.

Naujose pareigose G.Neniškis pripažįsta laukiantis iššūkių. Jau sutikdamas eiti administracijos direktoriaus pareigas, apie tai galvojo.

"Labai norėčiau, jog pavyktų išgryninti savivaldybės tarnautojų funkcijas, kad nebūtų jų dubliavimo, kad būtų kuo mažiau biurokratijos. Savivaldybė turi dirbti efektyviai, projektai turi vykti, sutartys turi būti vykdomos", – tikino G.Neniškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

link tiesos

savivaldybėje reikalingi pokyčiai, ar gali kas nors įveikti L.Dūdą ir Gaizutį Klaipėdos siaubus

Tame transporte

sukasi tokie pinigai kad net išvogti nepajėgia.:D.Vien per parkomatus kasmet pereina milijonai o dar kur neagrystos bilietėlių kainos( prie lito buvo 0.80cnt, o dabar 0.80Eu, t.y.2.5 Lito!+ pasaulinė naftos kaina tai nuolat krito..).Greičiau tvarkykit tą nesamonę. Girdėjau kad žymusis R.Masiulis(ne tas kur turi sėdėti-kitas..:D) jau galvoja kaip pertvarkyti transporto sistemą Lietuvoje kad kiekviena savivaldybėlė nedarytų ką nori ir naglai per šią vietą neapvaginėtų savo gyventojų

Jeigu

vadovo nereikia, vadinasi pavaduotoju perdaug. Tada mazinkit pavaduotojus, perkeldami o vadovo postą. Kas per laikini? Gal laikina prezidentą išrinkim, laikina Premjera, laikina Konstitucinio teismo teisėja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS