Klaipėdos merui įteiktas Prancūzijos Meno ir literatūros ordinas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MERUI ĮTEIKTAS PRANCŪZIJOS MENO IR LITERATŪROS ORDINAS

  • 7

Prancūzijos rezidencijoje Vilniuje vykusios ceremonijos metu Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui įteiktos meno ir literatūros ordino karininko insignijos. Tai Prancūzijos Kultūros ministerijos apdovanojimas, skiriamas asmenims, kurie išsiskyrė savo kūryba meno ar literatūros srityse ar dėl įnašo skatinant abiejų sričių sklaidą Prancūzijoje ir visame pasaulyje. Apdovanojimą V. Grubliauskui įteikė Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe Jeantaud. 

„Šis garbus apdovanojimas skirtas mano asmeniui, bet jo vertė yra gerokai didesnė. Tai visos Lietuvos savivaldos ir Klaipėdos įvertinimas, tai įvertinimas visos klaipėdiečių kultūros bendruomenės, kuri savo darbais ir nukalė šį apdovanojimą. Aš tai vertinu kaip Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės, neužšąlančio kultūros uosto ir jo žmonių atlikto darbo bei pasiekimų įvertinimą“, – sako Klaipėdos meras.

Meno ir literatūros ordinas yra trijų laipsnių: riterio, karininko ir komandoro. Klaipėdos meras nominuotas antram pagal rangą – karininko laipsniui. V. Grubliauskas įvertintas už asmeninį ir kaip mero indėlį skatinant ir palaikant kultūrinį bendradarbiavimą tarp Prancūzijos ir Klaipėdos.

„Klaipėdos ir Prancūzijos santykiai, ypač kultūros srityje, tapo labai glaudūs ir sparčiai vystosi Jūsų dėka, mere. Esate politikas, kūrėjas ir buriate žmones. Jus apdovanojame už Jūsų indėlį stiprinant santykius kino, šokio ir atminties srityse, už tai, ką Jūs darote ir už tai, kas Jūs esate“, – per ceremoniją sakė Prancūzijos ambasadorius Philippe Jeantaud.

Plėtojant Klaipėdos ir Prancūzijos kultūrinį bendradarbiavimą klaipėdiečiai jau turėjo galimybę susipažinti su prancūzų šiuolaikinio šokio ir šiuolaikinio cirko pasirodymais, sukurtas bendras prancūzų ir lietuvių šiuolaikinio šokio projektas, miestiečiai kasmet aktyviai lankosi Prancūzų instituto Lietuvoje organizuojamo prancūzų kino festivalio „Žiemos ekranai“ filmuose bei kt.

Siekiant tęsti ir plėtoti bendradarbiavimą Prancūzijos ambasada Lietuvoje, Klaipėdos miesto savivaldybė ir Klaipėdos universitetas planuoja pasirašyti trišalę bendradarbiavimo sutartį, kuria bus įsipareigota plėtoti bendradarbiavimą įgyvendinant projektus šiuolaikinio šokio srityje, pristatant prancūzų kiną Klaipėdoje ir įgyvendinant istorinės atminties aktualizavimo projektus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Daina

Sorry, bet iškart matyti, kur prancūzas, o kur plačiaveidis lietuvis. Jokios elegancijos. Nors dešimt prancūzų ordinų kabink

Ačiū

Klaipėdos ir Prancūzijos santykiai, ypač kultūros srityje, tapo labai glaudūs ir sparčiai vystosi Jūsų dėka, mere. Esate politikas, kūrėjas ir buriate žmones. Sakė ambasadorius. Vytautas yra kūrėjas, o ne griovėjas. Džiugu, kad Prancūzija tai įvertino. Bravo.

Poniai muziejininkei

Nenustebčiau, jei ponia išvadintu Prancūzijos kultūros ministeriją korumpuota :))))) Keliate mueloji net nebe juoką, o apmaudų graudulį. Žmonės praregėkite, žmogus vertinamas užsienio valstybės, apdovanojamas. O kažkokiai, niekam nežinomai tik visus juodinančiai poniai, tiesiog pavydas graužia ... Darosi jūsų nuoširdžiai gaila. Žmonės juokiasi :)))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS