Klaipėdos miesto poliklinika dirba visu pajėgumu: eilių nebeliko? | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MIESTO POLIKLINIKA DIRBA VISU PAJĖGUMU: EILIŲ NEBELIKO?

Dar nuo pavasario, kai buvo paskelbtas pirmasis karantinas, visose pirminės sveikatos priežiūros įstaigose, taip pat ir Klaipėdos miesto poliklinikoje, pasikeitė pacientų priėmimo pas gydytojus tvarka. Šių priverstinių permainų privalumas tas, kad nors įstaiga ir dirba visu pajėgumu, neliko nesibaigiančių eilių prie kabinetų.

Nuo pat ankstyvo ryto pro Klaipėdos miesto polikliniką į darbą vykstantys gyventojai pastebėjo šviečiančius absoliučiai visus šios didelės įstaigos langus.

Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė tikino, kad nėra ko stebėtis.

Įstaiga dirba visu pajėgumu – vieni gydytojai darbuojasi iš ryto, kiti – po pietų, tad natūralu, kad visuose kabinetuose dega šviesos.

"Paslaugų teikimo nestabdome, dirba gydytojai, priima pacientus. Tiesa, pacientų srautai gal kiek sumažėjo, ypač mažiau ateina vyresnio amžiaus žmonių, jie vengia lankytis, jei nėra būtina. Labai daug klausimų išsprendžiame nuotolinėmis konsultacijomis", – tvirtino L. Venckienė.

Įstaigos vadovės teigimu, šeimos gydytojas nuotoliniu būdu paruošia žmogų produktyviai gydytojo konsultacijai, kad pas specialistą jis ateitų jau pasidaręs tyrimus.

"Taikydami tokią tvarką galėjome dirbti ir anksčiau, bet labai sunku buvo perauklėti pacientus. Mūsų įstaiga yra netoli turgaus, buvo įspūdis, kad kai kurie žmonės eidami pakeliui užsukdavo vien pasižiūrėti į gydytoją. Dabar jau nebeliko tų kelių eilių prie kabinetų, kur žmonės kažko paklaustų, gautų siuntimą ar vaistų receptą. Daug kas atliekama nuotoliniu būdu – ir vaistai, ir nedarbingumo pažymėjimai išrašomi", – pasidžiaugė L. Venckienė.

Esą tokia tvarka galėtų likti ir pasibaigus pandemijai. Ir toliau būtų vengiama bet kokių pacientų srautų poliklinikose.

"Mes kalbame, kad tokio priėmimo pas gydytoją, koks buvo iki pandemijos, jau nebeturėtų likti, nes daug kur pasaulyje dirbama nuotoliniu būdu. Dėl tokio planingesnio darbo lengviau ir pacientams, ir gydytojams", – tikino Klaipėdos miesto poliklinikos vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kotrynai Vika

Pasibaigus karantinui visi pensininkai gal ir sureplios i poliklinikas, bet ne todel,kad labai noretu,o todel,kad su amziumi atsiranda daug sveikatos problemu. Bet nenusiminkite, Kotryna, jusu laukia tas pats,nes nesenstanciu nebuna. Sekmes senstant!

Kotryna

Karantinas pasibaigs,vel visi pensininkai sureplios i poliklinikas.

Klaipėdietis

Reikia padėkoti, kad ir 70- metės gydytojos dirba, nes gydytojų trūkumas. Ką darytumėt be medicininių paslaugų teikimo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS