„Klaipėdos naftos“ generaliniu direktoriumi tapo D. Šilenskis | KaunoDiena.lt

„KLAIPĖDOS NAFTOS“ GENERALINIU DIREKTORIUMI TAPO D. ŠILENSKIS

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorės „Klaipėdos naftos“ (KN) valdyba atrinko įmonės vadovą – juo taps Darius Šilenskis, iki šiol ėjęs KN naftos verslo direktoriaus pareigas.

„Įmonė yra parengusi naują dešimties metų laikotarpio veiklos strategiją – joje KN bendrovei numatyta pakankamai ambicingų tikslų. Sprendžiant dėl tinkamiausio kandidato į įmonės vadovus, yra svarbu geras energetikos sektoriaus bei verslo išmanymas, verslo plėtros kompetencijos, patirtis dirbant su tarptautiniais klientais, taip pat – orientacija į rezultatą ir gebėjimas sutelkti komandą. Valdybos nuomone, D. Šilenskis geriausiai atitiko atrankos kriterijus bei lūkesčius“, – pranešime cituojamas KN valdybos pirmininkas Giedrius Dusevičius.

KN vadovo atranką nepriklausoma bendrovės valdyba vykdė pasitelkusi tarptautinių vadovų atrankos agentūrų kompetencijas ir vadovaujantis tarptautinius standartus atitinkančia gerąja vadybos praktika. Atrankoje iš viso dalyvavo 26 kandidatai, praneša bendrovė.

D. Šilenskis KN dirba penktus metus, iki šiol vadovavo KN Naftos verslo tarnybai, prieš tai ėjo bendrovės komercijos direktoriaus pareigas. D. Šilenskis taip pat yra penkerius metus dirbęs ir ėjęs įvairias vadovaujamas pareigas naftos perdirbimo koncerno „PKN Orlen“ įmonėse, taip pat ėjęs komercijos direktoriaus pareigas bendrovėje „Krovinių terminalas“.

D. Šilenskis turi vadovų tarptautinio verslo vadybos magistro (EMBA), verslo vadybos, taip pat tarptautinės jūrų teisės magistro laipsnius.

„KN matau kaip labai gyvybingą, augančią ir stipriai besikeičiančią bendrovę – esame labai įdomiame etape, kai dėl aplinkos diktuojamų tendencijų iš esmės turime transformuoti mūsų verslą. Tokiame kontekste kaip vieną svarbiausių savo prioritetų matau lanksčios, efektyvios ir gebančios sparčiai prie besikeičiančių klientų poreikių prisitaikyti organizacijos kūrimą, kurios epicentre – vieninga, efektyvi ir į rezultatus orientuota komanda“, – pranešime cituojamas paskirtasis KN vadovas.

Pasak energetikos ministro Žygimanto Vaičiūno, naujojo KN vadovo atžvilgiu lūkesčiai – dideli. 

„Naujojo KN vadovo svarbiausias darbas – užtikrinti, kad šios strateginės įmonės komanda toliau sėkmingai vykdytų jai keliamus aukštus tikslus ir akcininkų lūkesčius. Pirma, tai dabartinių strateginių energetinio saugumo projektų tęstinumas ir jau priimtų Seimo sprendimų įgyvendinimas, užtikrinant ilgalaikį SGD tiekimą Lietuvoje ir mažinant saugumo dedamosios kaštus visiems vartotojams. Antra, sėkmingai konkuruoti naftos krovos sektoriuje. Trečia, išplaukti į globalius vandenis ir įsitvirtinti tarptautinėje rinkoje plėtojant ir operuojant SGD terminalus“, – pranešime cituojamas energetikos ministras.

D. Šilenskis KN generalinio direktoriaus pareigas oficialiai pradės eiti lapkričio 11 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS