Klaipėdos „Naujasis turgus“ ruošiasi prekybos karštinei | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS „NAUJASIS TURGUS“ RUOŠIASI PREKYBOS KARŠTINEI

  • 22

Statybininkai iš Klaipėdos „Naujojo turgaus“ pasitrauks anksčiau, nei žadėjo, – nelaukdami Kalėdų. Spalio viduryje bus baigti visi turgavietės antrojo etapo rekonstrukcijos darbai, o naujos erdvės jau atiduodamos prekybininkų įsikūrimui.

Pirmasis etapas: laisvų vietų neliko

Pavasarį, pabaigus pirmąją statybos darbų dalį, atviroje vasaros prekyvietėje įsikūrė arti 100 verslininkų, o į dengtus Naujojo turgaus paviljonus iš lauko palapinių įsikėlė apie 80 prekybininkų.

„Prekybos vietų, lyginant su ankstesniais metais, padaugėjo trečdaliu. Ir džiugu, kad nuo pat pradžių praktiškai visos vietos paviljone išnuomotos. Šiuo metu naujojo paviljono užimtumas viršija 95 procentus“, – pasakojo turgavietės direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Į komfortiškai įrengtas patalpas persikėlė ne tik turgavietės senbuviai, bet ir nauji prekybininkai. Dalis jų perėjo iš Tilžės turgavietės. Mat Naujajame turguje prekyba vyksta kasdien, o Tilžės turguje – tik kelias dienas per savaitę.

Naujos vietos jau rezervuojamos

Antrojo rekonstrukcijos etapo metu prekybininkams įrengta dar apie 30 vietų. Šįkart tai bus atskiri paviljonai su aukštesnio lygio komfortu ir galimybėmis.

„Norėtume, kad turgavietėje įsikurtų kavinė, kirpykla ar remonto paslaugų teikėjai. Numatydami jų poreikius keliuose paviljonuose įrengėme vandentiekio ir nuotekų įvadus“, – sakė V.Karmanovas.

Paviljonai atsiras trijose skirtingose ir strategiškai patraukliose vietose – prie Taikos prospekto, šalia jau veikiančio naujojo paviljono ir prie pietinio tako, vedančio į vasaros prekyvietę bei paviljoną.

Pasak turgavietės direktoriaus, jau jaučiamas pasiruošimas pačiam karščiausiam sezonui – prieškalėdinei prekybai. Vietą naujose patalpose išsinuomojo ir netrukus įsikurs fejerverkų pardavėjai. Mugių organizatoriai rezervuoja datas ir vietas savo prekiautojams. Maitinimo firmų atstovai derasi dėl patalpų įrengimo mėsos produktų paviljono prieigose.

„Iš patirties žinome, kad įsikurti naujose patalpose, pritaikyti jas savo reikmėms dar prireikia apie mėnesio. Todėl kviečiu prekybininkus, kurie norėtų įsikurti jaukioje prekybos vietoje ir pradėti prekybą prieš lapkričio 1-osios ar Kalėdų šventes, jau dabar užsukti į mūsų turgavietę“, – kvietė V.Karmanovas, UAB „Naujasis turgus“ direktorius.

Iš viso į turgavietės atnaujinimą UAB „Naujasis turgus“ investavo apie 2 mln. eurų, paversdamas teritoriją ne tik apsipirkimo, bet ir jaukia laisvalaikio praleidimo vieta. Spalio mėnesį bus sumontuotas bokšto laikrodis – paskutinis akcentas, kuris vainikuos Naujojo turgaus antrojo rekonstrukcijos etapo pabaigą.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Ai tai

pasidarysim kur nelegalų turgų.Pavyzdžiui kur prie Big'o pievose..:).Tegu paskui sėdi su savo vietų kainom

anonimas

Nuomos kainos kosminės ten prekybininkams, kiek turi uždirbti, kad apsimokėtų prekiauti? Nei kiek nebesistebiu, kodėl tokias kainas plėšia prekybininkai už parduodamas prekes (kalbu apie rūbus ir pan.). Nuomos kainos vos ne kaip Akropolyje... Baisu...

Piaras

Nuolatiniai, reklaminiai straipsniai apie Karmanovo "NT". Jau nusibodo. Specialiai žlugdomas istorinis senasis Miesto turgus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS