Klaipėdos paplūdimiuose dirbs 70 gelbėtojų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS PAPLŪDIMIUOSE DIRBS 70 GELBĖTOJŲ

Gegužės 21-ąją Klaipėdos paplūdimiuose įvyko dar vieni būsimų gelbėtojų mokymai. Netrūko tiek teorinių, tiek praktinių užsiėmimų, kurių metu buvo tikrinamos žinios, mokoma reaguoti į kritines situacijas.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, iš viso surinkta 70 gelbėtojų komanda, kuri šią vasarą darbuosis uostamiesčio paplūdimiuose.

Visa komanda surinkta ir apmokyta.

"Savaitgalį buvo apmokyta antroji grupė. Buvo dėstoma teorija, vyko praktiniai užsiėmimai baseine ir paplūdimiuose. Visa komanda surinkta ir apmokyta. Nuo birželio 1 d. galėsime laisvai startuoti. Šią vasarą dirbs 70 gelbėtojų. Tikėkimės, kad bus gera vasara ir poilsiautojai galės ramiai pasideginti", – teigė A.Siakki.

Pašnekovas taip pat akcentavo nepamiršti ne tik kremo nuo saulės, geriamojo vandens, bet ir būnant paplūdimiuose nuolat stebėti įspėjamuosius ženklus.

"Tegul poilsiautojai kreipia dėmesį į vėliavas, kurios kabės. Raudona vėliava reikš, kad gelbėtojai budi, o antroji vėliava – geltona – kad maudytis leidžiama, raudona – maudytis draudžiama. Taip pat reikia matyti ženklus, kuriuose nurodoma, jog yra duobių. Tose vietose negalima maudytis ar degintis. Tegul žmonės būna atsargūs", – kalbėjo A.Siakki.

Jau sudarytos dvi gelbėtojų grupės. Vieną grupę sudaro 30–35 gelbėtojai.

Pirmosios grupės atranka vyko balandžio 22 d. Antrosios atranka vyko gegužės 13 d., o mokymai – gegužės 21 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

moteris

Laba diena, 2022-06-11 dieną negaliu ramiai pasideginti. Esame moterų paplūdimyje. Aplink jaunos merginos, pusnuogės, norinčios ramiai pasilepinti saulės voniose. Kopose, už kokių nepilnų 3-4 m - rusiakalbių vyrų grupelė (per kopų žoles nematyti ar pilnai apsirengę). Na ir ką, žvalgosi jie, garsiai šnekasi, kalbasi mobiliaisiais, juokiasi. Jau 30 min, o nei vienas iš 70-ties gelbėtojų nepriėjo, neinformavo ir neparagino vyrų pasišalinti iš oficialaus moterų pliažo..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS